John_Tenniel_Nursery_Alice

Hun var ute i skogen på tur, og kom til et veikryss. Der satt en gammel mann. Så sier Alice: Jeg er så usikker på hvilken vei jeg skal gå? Hvor skal du hen da, spurte mannen. Det vet jeg ikke helt, svarte Alice. «Men da spiller det jo ingen rolle hvilken vei du tar» sa mannen.

Denne historien leder opp til flere «veivalg» og det første spørsmålet er: Hva er integrering? «Skal de bli som oss — eller vi bli som dem? Eller, skal vi forbli ulike, men respektere hverandre — kanskje fra hver vår Ghetto på sikt? Hva vil vi egentlig — og realistisk, hva tror vi mulig»?

 Integrering og en vellykket sådan er spesielt Jonas Gahr Støre’s ting. Han og venstresiden lever i en utopisk boble preget av politisk ønsketenkning. I et forsøk på å holde på makten, selvsagt. Fordi, vellykket integrering og et harmonisk og arbeidsvillig samfunn fordrer psykologisk og verdimessig sammensmeltning.

Integrering omfatter mange ting, og jeg skulle ønske at Gahr Støre ville forklare oss begrepet og selv praktisere litt integrering. Flytt familien til Groruddalen og kom tilbake etter et år og fortell oss mer, på basis av egen flerkulturell erfaring. Ta gjerne med deg Erna og ikke glem Knut Arild Hareide og flere bevisstløse fra Stortinget.

For en ting er retorikk, og teoretiske akademiske finurligheter. Noe annet er selv å oppleve verden nedenfra. Fra og blant dem som lever slik — ikke høyt hevet over integreringens realiteter. Slik makt-eliten og akademia gjør det, nesten uten unntak. Brexit kom ikke fra høyre-ekstremister, men fra nasjonalt bekymrede samt de underprivilegerte.

Jeg er birøkter. Biene har «overlevet» siden verdens begynnelse. Fra tidlig av i hule trestammer hvor de reduserte fly-åpningen med propolis for slik å holde fremmede inntrengere ute. Ingen andre enn bi-samfunnets egne arbeidere får slippe inn, ikke engang andre bi-folks bier, ingen med en fremmed lukt. Hvert samfunn er selvstendig og unikt, og slik med overlevelsesevne. Nettopp ved å beskytte seg selv. Men, ingen fiendtlighet mot andre bier som flittig arbeider de samme blomster, ute i det fri. De andre er også flittige, men like insisterende på å holde på sitt og sin dronning. Slik har arten og stammene overlevet. Uten integrering.

På samme måte; som nasjon kan vi overleve og ha kraft til å hjelpe andre. Men det fordrer at vi fungerer effektivt – presis som et driftig og velorganisert bi-samfunn. Vår hjelp må være til andres selvhjelp, der de trengende er og bor. Ikke til felles ulykkelighet, uheldig sammenblandet. Innvandringen må stoppes, iallfall inntil de allerede ankomne innordner seg vårt levesett, eller flytter videre. Alternativet er at vårt samfunn blir ødelagt. Innenfra. Som Europa også bevitner.

En virkelighet riksmedia forhindrer oss sannferdig opplyst om.

I Norge ønskes alle religioner velkommen. Men se, kristendommen – vår egen – den motarbeides aktivt, nok et uheldig «veivalg» og merkelig nok. Hvorfor? Det bør Gahr Støre på vegne av Ap forklare oss. Dersom han vil bli statsminister. Og Erna Solberg likeså, om hun vil ble gjenvalgt. For som «borgerlig» statsminister serverer hun forbausende konforme plattheter. Mens Europa brenner. Begge politikerne synes ettergivende overfor medias ideologiske makt og dens premisser.

Gjør som Donald Trump, vis litt mer modighet, da. For også det norske folk har forlengst gjennomskuet det glatte selv-forherligende og falske status quo politiker-spillet. I innvandrings sammenheng er folkets krav presis som i Frankrike – resolutt handling før det er for sent. En folkeavstemning ville bekreftet dette. Så hva med litt respekt, overfor oss velgere?

Med hensyn til «veivalg» gjør Erna flere feil, og prater for mye. Brexit viser rett vei ut av EU, også vårt folkeflertalls standpunkt… Dessuten, udiplomatisk unødig å omtale USAs neste president som en mann som har appellert vel mye til «grumsete tanker». Virker uklokt. Selv om Trump ikke blir president. USA bestemmer selv. Fra en norsk statsminister gjelder nasjonalt ansvar. Hun snakker om vår viktigste allierte. Den amerikanske ambassaden følger nok med. At Trump (som jeg ikke går god for, ei heller for Hillary Clinton) vil revurdere NATO er forøvrig logisk, så lenge USA betaler det aller meste – og vel å merke dersom Europa ikke er villig til å betale for seg. Han har ikke sagt at han vil svikte Europa. Men, at Europa må ta større ansvar for egen sikkerhet. Helt korrekt. Ennvidere logisk, fordi han har ansvar overfor sine amerikanske velgere. Den organiserte europeiske svartmalingen av Trump er politisk påtagelig og uansvarlig.

 

Dan Odfjell, Samfunnsdebattant.

 

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂