Sakset/Fra hofta

En gutt bærer en maske med blå teip over munnen under en demonstrasjon i Madrid mot regjeringens beslutning om å vedta en nøytral ekteskapslov. Masken symboliserer deres oppfatning av at regjeringen knebler dem som har tradisjonell tro og moral. Foto: Susana Vera / Reuters / Scanpix.

Twitter har torsdag 18. oktober valgt å suspendere den religiøst konservative nyhetssiden lifesitenews.com for en tvitring fra 2014 om hvorfor det har vært en økning av seksuelt overførbare sykdommer blant homofile menn. Det handler om en vitenskapelig artikkel skrevet av molekylær- og mikrobiologen Gerard Nadal.

Selve twitterprofilen er stadig oppe, men som bruker er mediet suspendert fra all aktivitet.

Dette skjer i samme uke som Twitter erklærte at de ikke vil suspendere Nation of Islams grunnlegger Louis Farrakhan, som er en av USAs mest innflytelsesrike antisemitter.

Mens Farrakhan nå med Twitters offisielle godkjenning tvitrer om «de sataniske jødene» og «Satans synagoge», blir altså et nyhetsmedium suspendert for en flere år gammel artikkel, som fra en studie gjennomført i 2006 videreformidler at 37 % av dem med asymptomatisk HIV velger ikke å fortelle om sin sykdom til ens partnere, samt 47 % av dem med symptomatisk HIV og et snaut flertall på 51 % av dem med viderekommen AIDS.

Fire år etter publikasjon kommer så Twitter og erklærer at denne artikkelen konstituerer et brudd med plattformens retningslinjer mot «hatefull adferd», som i tilfellet handler om «å oppfordre til vold, fremsette trusler eller å trakassere personer på bakgrunn av seksuell orientering eller en alvorlig sykdom.»

Ingen grunn ble oppgitt for grunnen til at en fire år gammel posting kunne utløse slik aksjon fra Twitter. Og «Den eneste muligheten vi ble gitt var å slette tvitringen, eller å ta opp en ankesak» mot Twitter, skriver LifeSite.

«Denne totale intoleransen for selv det å rapportere om myndighetenes egen statistikk, som forteller om helserisikoene ved homoseksuell aktivitet, avslører nettopp det Peter Thiel – selv homofil – beskrev tidligere som «et totalitært tankegods» hos Silicon Valley», uttaler medgrunnlegger av og president for LifeSite.

«Dette begynner å bli farlig for demokratiet vårt, for en fri presse er helt grunnleggende og en nødvendig bestanddel i et genuint demokratisk samfunn. […] Det begynner å bli skummelt. Det er i alles felles interesse å bekjempe denne form for adferd [fra Twitter], og sågar kreve at myndighetene intervenerer for å beskytte våre rettigheter.»

Det er vanskelig ikke å gi LifeSite rett. De mange sakene om sensur i sosiale medier avtegner et klart mønster i konservatives disfavør. Teknologiselskapene gjør sitt for at oppfatninger som er vanlige blant konservative, ikke lenger skal være å anse som god tone i offentligheten.

 

Støtt Document

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre.

 

Forhåndsbestill Alexander Graus “Hypermoral” fra Document Forlag her!