Lifesite News utestenges fra YouTube, og har en rekke ganger blitt sensurert av Twitter. Konservative holdninger defineres som hatkriminalitet. Foto: Meme

Det kristne nyhetsnettstedet Lifesite News utestenges permanent fra Youtube. Bakgrunnen antas å være noen vaksinekritiske filmer. Youtube, som eies av Google, fjernet 2000 videoer, hvorav mange hadde et abortkritisk perspektiv.

YouTube-kanalen til Lifesite News hadde 314.000 abonnenter da de i forrige uke ble stengt ned, skriver Världen Idag. Enkelte av filmene hadde opp mot to millioner visninger.

Det handlar också om 2 000 videofilmer på hundratals timmar som nu försvunnit från webbplatsen. Lifesite News hade dock back up-material, som nu lagts upp på videoplattformen Rumble, dit många konservativa aktörer valt att flytta på grund av den senaste tidens rensningar i sociala medier.

Lifesite fick en första varning från Youtube i november förra året, för ett avsnitt av ”Moder Miriams” dagliga liveshow, där den katolska nunnan ska ha hävdat att coronaviruset är verkligt, men att det är mer som en influensa.

Samma mening uttrycktes i en annan av kanalens videor, där en kanadensisk läkare hävdar att pandemin används som ursäkt för att stänga ner samhället och ekonomin, i syfte att genomföra ”den globala omstart som världseliten drömt om i årtionden”.

Lifesite News tror att deras vaccinkritiska inslag är en av anledningarna till avstängningen.

YouTube skal blant annet ha reagert på at biskopen Joseph Strackland i et avsnitt sier at han ikke vil ta en vaksine som inneholder DNA fra aborterte fostre. Strickland understreker samtidig at Pfizer’s vaksine ikke inneholder slike stoffer.

I tillegg skal den katolske nonnen Mother Miriam ha sagt at koronaviruset er virkelig, men at det ikke er så veldig annerledes enn influensa.

Et intervju med den katolske vaksineforskeren og mikrobiologen Pamela Acker skapte også reaksjoner. Hun påsto at hundrevis, kanskje tusenvis av fostre ble brukt for å fremskaffe cellelinjer som kan brukes i denne typen vaksiner. Fostrene skulle ifølge Acker være levende, friske og over tre måneder gamle, slik at forskerne kunne fjerne organer.

Ackor viser ikke til kilder i filmen. Det er dog kjent at Planned Parenthood, som driver en rekke abortklinikker i USA, bedrev salg av fostre. Det var Project Veritas som sto bak avsløringene. Varsleren ble idømt erstatningskrav for metodene han brukte i avsløringen, ikke fordi fakta var feil fremstilt. Også ledere i Planned Parenthood måtte gå som følge av skandalen.

Tucker Carlson fra Fox News er en av de som har kritisert nedstengningen av det katolske nettstedet. Han mener at abortspørsmålet må være et legitimt tema å diskutere. Lifesite News harogså forlatt Twitter etter flere tilfeller av sensur.

The offending incident occurred several days ago when LifeSite sent out a tweet clarifying that President Joe Biden’s newly named Assistant Secretary of Health, “Rachel” Levine, is actually a biological male.

Google avviser at de behandler konservative stemmer ekstra dårlig.

– Vi har definitivt ansträngt oss för att se till att människor med alla åsikter är välkomna, sade Googles vd, Sundar Pichai, angående företagets anställda, som bland annat sköter moderering, i höstas.

Lifesite News hadde backup på alle filmene, og disse er nå tilgjengelig på Rumble.

Lifesite News kritiserte nylig Vatican News for sin ukritiske hyllest av Amanda Gorman, den unge slampoeten som ble verdensberømt etter sin diktopplesning under innsettelsen av president Joe Biden. Lifesite News kan ikke forstå at vatikanet ikke påpeker at Gorman, som riktignok går på en katolsk skole, er en stor tilhenger av fri abort, noe hun har uttrykt i et dikt. I diktet klarer hun å nevne likhet, feministiske slagord, alt-right, påtvunget fattigdom, rasediskriminering, neste generasjon (hun mener vel ikke de adopterte?) og selvsagt The Handmaid’s Tale mens hun som vanlig fekter med armene i alle retninger. Ikke alle er like imponert over argumentene i diktet.

https://www.youtube.com/watch?v=3SGx2NjMBzw

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂