Skjermdump av filmen «The Day After Tomorrow», fra YouTube.

Også i Sverige jobber de store mediene for fullt med å holde liv i myten om «klimakrisen». I SVT viste man like godt katastrofeklipp fra en vilt overdrevet Hollywood-film, og forklarte at det er slik det blir. Det hele er rene fantasier.

Når naturen ikke innfrir medienes katastrofe-spådommer om klimaet, melder desperasjonen seg. Det har vært en til dels svært kald vinter i store deler av verden, noe som henger dårlig sammen med «sannheten» om at det nå skulle være slutt på alt som heter vintervær, snø og kulde.

Klimaet oppfører seg rett og slett ganske normalt, med svingninger mellom kalde og varme perioder, slik generasjonene før oss har kunnet fortelle at det har vært også for dem.

Det normale for redelige journalister ville være å stille noen kritiske spørsmål i den forbindelse. Hvorfor blir det ikke slik som ekspertene og forskerne hevder? Er hele klimabevegelsen bygget på falske premisser? Slikt kunne det blitt god journalistikk av. Det ville i hvert fall vært journalistikk, i motsetning til det som i dag bedrives på dette feltet.

I stedet velger de store mediene å legge inn et ekstra gir å for holde liv i mytene. Man vil for all del unngå at det reises noen tvil om den «læren» de selv av en eller annen grunn er nesten religiøst besatt av. Når myten slår sprekker, smøres det bare litt tykkere på.

Dermed tenkes det kreativt i redaksjonene. I SVT («Sveriges NRK») gikk man temmelig langt i sin oppfinnsomhet.

I et klima-innslag i nyhetsmagasinet «Rapport» ble det vist klipp fra en sterkt overdrevet katastrofefilm laget i Hollywood, for å «dokumentere» hva som skjer dersom vi ikke gjør som politikerne sier.

Fria Tider omtaler saken:

SVT får kritik efter att ha använt sig av undergångsbilder från katastroffilmen The Day After Tomorrow i ett «Rapport»-inslag om klimatet.

Det er ikke småtterier av en katastrofe som her beskrives:

I Hollywoodfilmen från 2004 skildras hur «global uppvärmning» leder till en ny istid, med katastrofala följder för jorden. Temperaturen sjunker till -101 grader Celsius hela norra halvklotet täcks av snö och is.

Ifølge Fria Tider fortalte programlederen seerne av dette er hva verden kan vente seg.

Det kom også en «forklaring» fra stadig mer kreative klimaforskere, der man forsøker å gjøre kulde til en naturlig følge av global oppvarming.

Dette ville i de fleste sammenhenger vært ansett som et nesten komisk krumspring av et resonnement. Men i klimasaken er det ikke så nøye med logikken. I det øyeblikk en «forsker» påstår noe, er det å regne som udiskutabelt sant. Den som våger å tvile, kalles gjerne  «fornekter». Kritisk debatt tåles ikke.

inslaget uppger klimatforskare att golfströmmen «mattas av» på grund av «den globala uppvärmningen», vilket påstås kunna leda till häftiga vintrar, skriver Fria Tider.

Men det finnes en grense for hva man kan tillate seg å servere, selv i klimasammenheng. Dette spinnville innslaget har fått mange til å reagere.

På sociala medier kritiseras den statliga tv-jätten nu för sitt reportage.

Fatta hur sanslöst det är att SVTs Rapport pratar om- och visar scener från hollywoodfilmen ‘The day after tomorrow’ när de diskuterar förändringar i golfströmmen pga klimatförändringar.

Det tas sterke ord i bruk for å karakterisere nivået på SVTs journalistikk i klimasaken:

Det är ett journalistiskt haveri som kommer att bli svårslaget», skriver Twitter-användaren «Moderaterna 2022» i ett inlägg som fått nära två tusen gilla-markeringar.

Det er ikke stort bedre i Norge, dessverre. I NRK er det opprettet en egen avdeling for «klimajournalistikk», der det utrolig nok er nedfelt som et prinsipp av det ikke skal stilles kritiske og nysgjerrige spørsmål ved gjeldende doktriner. Også den virksomheten bør fortjene betegnelsen «journalistisk havari».

NRKs bedrøvelige dekning av klimaspørsmålet er tidligere omtalt av Document her:

Nok er nok: Pressefolk reagerer på NRKs grovt ensidige klimajournalistikk

Her er boken for deg som er mett av klimahysteriet: 

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Kjøp Asle Tojes bok her! 

 

Vi setter stor pris på ditt bidrag: 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal: