Dommedagsprofetiene basert på klimaprognoser har skapt en egen sjanger både i politikk og i Hollywood, her fra «The day after tomorrow» (2004). Stillbilde: YouTube.

I klimasaken er det lite rom for meningsmangfold. Det fikk Center-politiker Ingrid Vesterlund fra Luleå erfare, da hun uttrykte sterk skepsis til dommedagsspådommene.

Også i Sverige har det vært et massivt mediekjør i bakkant av at FN fremla sin nyeste klimarapport, den 6. i rekken.

Det aller meste av medier, organisasjoner, opinionspåvirkere og politikere støtter uforbeholdent opp om alle påstander, spådommer og konklusjoner i rapporten. Knapt ett kritiske spørsmål eller kommentar er reist i offentligheten, verken i Norge eller i Sverige.

Hvor mange av alle de sterkt klimaengasjerte som har lest og grundig evaluert hele den nesten 4000-sider lange rapporten, er imidlertid uvisst.

Men det finnes faktisk enkelte politikere som ikke sluker alt rått. Men å uttrykke skepsis til den oppleste og vedtatte sannhet, er ikke noe man gjør ustraffet.

Fria Tider kan berette om Center-politiker Ingrid Vesterlund fra Luleå, som uttrykte en viss mistro til alt det som ble pøst ut av dramatiske spådommer og dystre scenarier. Hun mener det dreier seg om «skremsler»:

Luleåpolitikern Ingrid Vesterlund (C) sågade FN:s nya klimatrapport och pratade om «skrämselpropaganda». Nu avgår hon efter att partikollegor tagit avstånd från henne, rapporterar SVT Nyheter Norrbotten.

Fria Tider skriver:

I en intervju med Norr media i tisdags sågade Ingrid Vesterlund klimathysterin vid foknölarna.

– Det är tydligen katastrof vare sig det är sol, regn, blåst, vind, hav eller vatten. Allting är ett katastrofläge just nu, sade Ingrid Vesterlund till Norr media.

Hennes utspill  kom etter at mediene hadde utbasunert at den nye rapporten fra FNs klimapanel IPCC viser at vi «har ti år på oss» til å foreta en klimaomstilling.

At hun kunne uttrykke snev av tvil om dette, fikk øvrige lokalpolitikere i Luleå til å gå mer eller mindre i spinn:

Vesterlunds partikollegor i Luleå gick efter att intervjun publicerats snabbt ut och ta avstånd från henne.

Presset på Vesterlund ble uutholdelig:

Nu meddelar Inger Vesterlund, som suttit i kommunfullmäktigegruppen, att hon avslutar sina uppdrag eftersom hon inte vill «skada partiet».

Hun forsøkte å beklage at hun som politiker har dristet seg til å si sin mening i en aktuell politisk sak. Som så mange andre som slumper til å ytre en ukorrekt mening, «legger hun seg flat» og ber om forlatelse for sin synd:

– Det blev fel och jag ångrar intervjun i den mån att det inte framgick vad jag egentligen ville få fram.

Jag förnekar inte innehållet i FN:s klimatrapport utan ville belysa att det finns andra rapporter som visar en annan bild än den som oftast målas upp i media, säger Ingrid Vesterlund till SVT.

På partiet Centerns hjemmesider heter det blant annet om partiets målsetninger:

Att ständigt arbeta för demokratins utvecklande är viktigt.

 

Mer aktuell enn noensinne, bestill den her:

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Les også: 

Vil du gi et bidrag til vårt arbeid?

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂