Janne Josefsson fra et innslag i SVT. Foto: klipp fra SVT

Journalisten Janne Josefsson har ofte provosert det politisk korrekte Sverige, ikke minst med kritiske spørsmål omkring «flerkulturen». Han mener det viser seg at innvandringskritikerne har hatt rett hele tiden.

Det er ikke mange i svensk presse som har våget å være kritisk til den storstilte innvandringen i landet. En av de få er gravejournalisten Janne Josefsson, som blant annet har vært sentral i SVTs programserie Uppdrag Granskning.

Takket være sterk faglig og personlig integritet har Josefsson klart å få en viss aksept for å ta opp saker få andre våger å berøre i dagens Sverige. Ikke minst har det vært svært vanskelig å påvise faktiske feil i noe av det Josefsson påpeker i sine avsløringer.

Fria Tider beretter om det seneste utspillet fra denne journalisten, der han tar i bruk svært sterke ord i sin beskrivelse av tilstandene i landet:

Journalisten Janne Josefsson målar upp en becksvart bild av den svenska samhällsutvecklingen – och frågar sig nu om inte invandringskritikerna hade rätt hela tiden.

Det er på bakgrunn av de såkalte koranopptøyene at Josefsson nå velger å komme på banen og gi uttrykk for at  innvandringskritikken har vært berettiget hele tiden:

I en krönika i Dagens Nyheter skriver Janne Josefsson att de «förfärliga bilder» som vi fick se från koranupploppen under påskhelgen «påminner om inbördeskrig».

– Men efter dessa krigsliknande scener, som oundvikligen påverkar oss, ställer jag mig den mest obehagliga frågan av alla: hade de som varnade för riskerna med ett mångkulturellt samhälle rätt? fortsätter han.

Josefsson skriver at han ønsker han kunne svare «absolutt ikke» på det spørsmålet, men han mener saken er mye mer kompleks. Nå beskriver han dagens Sverige som et «skrekkeksempel»:

– Varför har vi gått från att vara ett föredöme till att bli ett skräckexempel? Och vad är rätta vägen ur detta när landet som uppmanades av politiker och medier att «öppna era hjärtan» och som gjorde det, blev landet med dödsskjutningar och upplopp? Ett explosivt misslyckande, trots alla löften om integration och välfärd för alla, skriver Janne Josefsson.

Han spør seg om det overhodet er mulig å få tilbake et trygt Sverige man kan være stolte av – og han retter en anklagende pekefinger mot makthaverne i landet:

– De ansvariga som förnekat och blundat i många år för en samhällsutveckling som delat landet har inga svar. Det är nog det värsta. Eftersom jag är övertygad om att de numera är medvetna om problemet, avslutter Janne Josefsson.

Les også: 

Sverige­demokraterna: Vil ta fra bråkmakerne det svenske passet og få dem ut   

Velkommen til nytt Document-møte:

Bestill gode bøker fra Document forlag:

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Vi setter stor pris på et bidrag til vårt arbeid, bruk Vipps eller konto:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.