Skjermbilde fra SVT. 

Det ville være en katastrofe om svenske innvandringsproblemer skulle spre seg til Danmark, mener den tidligere danske justisminister Sören Pape Poulsen. Han undrer seg over hvorfor svenskene unngår å snakke høyt om slike spørsmål.

Det er store forskjeller mellom danskene og svenskene med hensyn til innvandring. Både selve den politikk som føres og hvordan man omtaler teamet, representerer to ulike verdener.

Fria Tider skriver om hvordan dette betraktes av enkelte danske politikere, og den tidligere justisministeren snakker nokså «rett fra leveren»:

Sverige är det främsta skräckexemplet när man i Danmark diskuterar den invandrarrelaterade samhällsutvecklingen.

Det förklarar Danmarks tidigare justitieminister Sören Pape Poulsen i en intervju med SVT:s Politikbyrån.

Pape Poulsen mener det er grunnleggende forskjeller i hvordan man snakker om innvandring i de to landene, det er henholdsvis tåkelegging og åpenhet:

– Jag vill inte vara oartig men jag vill ändå berätta ärligt hur vi diskuterar i Danmark, förklarar Sören Pape Poulsen för den svenska SVT-journalisten.

Han fortsätter:

– När vi debatterar invandring och kriminalpolitik säger vi alltid: «Vi vill inte ha det som i Sverige».

Den danske politikeren har tidligere vært i Sverige og latt seg intervjue om disse spørsmålene:

Sören Pape Poulsen, som i dag är partiledare för partiet De Konservative, berättar vidare om hur han besökte Sverige och pratade med en journalist.

– Journalisten sade något om att en minister faktiskt hade sagt att det kanske fanns en koppling mellan hög invandring och brottslighet. Jag var oartig och började skratta: «Hur kan ni ens diskutera det?»

Han mener selv «blinde kan se» hvor ille det står til i Sverige i 2021:

En blind kan känna med sin käpp att det är ett mycket stort problem.

Han stiller seg undrende til at svenskene ikke kan snakke åpent om den situasjonen landet har havnet i:

– Jag vet att det är mycket politisk korrekthet i Sverige, men jag förstår bara inte varför ni inte säger som det är, fortsätter han.

Først fremst er han opptatt av at svenskenes problemer forblir svenske, og ikke sprer seg til Danmark:

Sören Pape Poulsen oroar sig för att problemen i Sverige ska fortsätta att sprida sig till Danmark.

– När du har ett svenskt pass är det bara att åka till Danmark… jag vet att det jag säger kanske är kontroversiellt, men jag tror att många danskar oroas av det här. Om vi skulle bli lite som Sverige vore det en katastrof.

Bøker verdt å få med seg: 

Kjøp Ruud Koopmans bok her!

Kjøp Peder Jensens bok her!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.