Aftonbladets Esan Fadakar gremmes over at Sverigedemokraternas leder Jimmie Åkesson har fått lov til å fortelle sitt budskap på TV uten motdebattant.

Det å stille spørsmål om hvor mye innvandring Sverige tåler, og prate om at pengene ikke rekker til alt, det er ikke ønskelig. Det er vanskelig å forholde seg til virkeligheten når man definerer den som främlingsfientlig.

Agenda fick en hel del kritik från alla håll och kanter mot frågeställningen «Hur mycket invandring tål Sverige?». Men i en väldigt pompös intervju med högertidskriften Neo säger Agendas Anna Hedenmo att hon inte fick ett enda mejl från vanligt «folk» som kritiserade upplägget. Kritiken kom bara från «tyckare» och tolkar jag Hedenmo rätt så är det kritik som lätt kan avfärdas. Oviktigt om den är berättigad eller ej.

Hedenmo är inte bara en programledare på Agenda. Enligt henne själv så är det hon och redaktören som driver sändningarna. Och senare i intervjun med Neo säger hon något som kanske förklarar söndagens Agendaupplägg med Åkesson.

“Man kan inte låtsas som om pengarna räcker till allt, när det gäller välfärdspengar så kommer utsatta grupper alltid att stå emot varandra. Det handlar om smärtsamma val och prioriteringar.”

Det låter smärtsamt likt Jimmie Åkessons valmantra «välfärd eller invandring» som han ständigt försöker banka in. Det är verkligen synd att Sveriges största samhällsprogram ska gå främlingsfientlighetens ärenden. Och frågan är om Agenda ens ser SD som främlingsfientligt. Det är kanske en annan förklaring till fiaskot i söndags.

Jimmie Åkesson ønskes en reise til helvete.

Det borde finnas en speciell plats i helvetet för alla som utnyttjar tiggare för att vinna väljarnas förtroende. Och de väljare som känner förtroende hos politiker som ger sig på samhällets allra svagast förtjänar tyvärr ingen respekt.

 

http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/ehsanfadakar/article19392669.ab

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂