Global oppvarmning i Oslo. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB.

Man har vel bare ventet på det: Nå popper det opp såkalte klimaeksperter med «forklaring» på hvordan det kan være så kaldt og vinterlig, når det ifølge dem skulle bli varmere og varmere.

Dommedagsprofetene og besserwisserne i klimaindustien (for det er det det er blitt, en kynisk pengemaskin av en industri) har lenge hatt et forklaringsproblem. De har til det kjedsommelige messet ut budskapet om den truende «oppvarmingen» som angivelig pågår.

Da passer det svært dårlig at naturen ikke spiller på lag, men tydelig viser at denne typen «vitenskap» i all hovedsak er kvasivitenskap.

Kuldebølgen som i ukesvis har gått over hele verden, er et godt eksempel på hvordan de såkalte ekspertene gang på gang bommer totalt. Deres troverdighet er tynnslitt til bristepunktet, og de vet det selv.

Derfor haster det med å hoste opp «forklaringer». De trenger ikke være så gode, for heiagjengen av store medier, politikere og organisasjoner svelger det rått uansett. Bare si NOE, så er det greit. Ingen kritiske spørsmål vil bli stilt.

Nå har denne etterlengtede oppklaringen av mysteriet kommet. Svenske Expressen skriver om det, og man aner nesten det lettede sukket som går gjennom redaksjonen:

I både USA och Europa är det tvåsiffriga minusgrader på sina håll. Den ovanligt kalla vintern kan bero på den globala uppvärmningen, menar forskare.

Så, da er alt i orden, og vi er igjen trygt tilbake på sporet med global oppvarming, klimakrise osv.

For de spesielt interesserte presiseres det ytterligere hva forskerne her mener å ha oppdaget:

Nu hävdar flera forskare att det extrema vintervädret kan hänga ihop med den globala uppvärmningen – bland annat till följd av att medeltemperaturen i Arktis har stigit dubbelt så fort som i resten av världen de senaste 40 åren.

– När Arktis blir varmare kommer vi att se mer av det här, säger Jennifer Francis, klimatforskare vid Woodwell Climate Center, till Inside Climate News.

Ikke nok med det, man skynder seg å minne oss alle om at det «også kan bli varmere»:

Detta innebär dock inte att alla vintrar kommer att bli kallare, utan att väderförhållandena blir mer extrema. Förändringar i jetströmmarna kan nämligen också leda till att vi får varmare vintrar, när het luft från lägre breddgrader tar sig norrut, skriver Deutsche Welle.

Men særlig mer enn temmelig luftig tankespinn er ikke noe av dette bygget på. For ingen vet, det hele er gjetning, hvilket fremgår av den nokså ulne avslutningen på saken-:

– Våra klimatmodeller kan ännu inte säga hur det blir i framtiden, säger Döhrte Handorf, forskare vid Alfred Wegnerinstitutet i Tyskland, till den tyska radiokanalen.

Selv om man ikke kan forutsi noe som helst om utviklingen i fremtiden, skal altså både det ene og det andre milliardsluket av «klimatiltak» iverksettes i rekordfart, over hele verden. Ikke minst i Norge og Sverige.

Politikerne virker besatt av tanken på at de «må gjøre noe», uten at det stilles de mest grunnleggende spørsmål ved om dette virkelig er nødvendig.

Klimasaken minner mer og mer om en farse.

Les også: Globalt oppvarmings¬varsel: Themsen fryser for første gang på 60 år

Les også: Mer «global oppvarming»: Verste snøkaos i Moskva siden 1973.

 

Har du lest boken? Kanskje du vil gi den til noen? 

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.