Kent Ekeroth (Sverigedemokraterna). Bilde fra Facebook.

Også i Sverige er klima et viktig tema, og stadig mer dramatiske tiltak settes i verk. SD-politiker Kent Ekroth mener påfunnene er bisarre, og fyrer løs mot det han mener er vanvidd.

Svenske klimaaktivister står ikke tilbake for norske når det gjelder «tiltak» som skal redde planten fra en påstått klimakrise. Dette er et engasjement som langt overskygger arbeid mot til for eksempel forurensning og forsøpling av vann, jord og luft, reelle problemer alle kan se.

I Sverige har politikeren Kent Ekeroth (tidligere riksdagsrepresentant, fra partiet Sverigedemokraterna) sett seg lei på alt engasjementet som settes inn uten fornuftig mål og mening.  Han oppfatter klimatiltakene er vanvittige og bisarre.

Samnytt har krevet om saken, og påpeker blant annet hvordan klima har «overtatt» som den store saken for venstresiden:

Socialisterna har alltid varit bra på att hitta nya hjärtefrågor när deras gamla inte längre kan lura folket. Invandringen var länge den dominerande vänsterfrågan framför alla, och den lever kvar ännu.

För ett tag sen tog dock klimathysterin vid och resultatet är, liksom alltid med socialister, bisarrt, skriver han.

Han mener det er nok av reelle miljøsaker som heller burde hatt oppmerksomhet:

Men i ljuset av denna numera gigantiska industri glöms och negligeras riktiga miljöproblem som skövling av regnskog, urfiskning av havet, utrotning av diverse djur, utsläpp i flod och hav med mera.

Samtidigt som dessa stora problem ständigt pågår, världen över, så blir klimathysterikerna allt mer bisarra.

Det är kanske inte konstigt i sig, för tillhör man en global sekt med tveksam förankring till den berömda verkligheten så kan saker snabbt bli bisarra. Men för de som är i mitten av det kan det säkert te sig fullt normalt.

Ekeroth nevner eksempler på det han ser som bisarre klimatiltak:

Ta bara den vansinniga planen att spruta ut kalciumkarbonat i atmosfären, dessutom över solfattiga Kiruna, för att hindra solen (!), ja ni vet den där gula saken som skapar liv på jorden, att lysa på vår planet. Galenskapen stoppades som tur är i sista stund.

Det är såklart bara ett i mängden av dystopiska förslag i kölvattnet av klimathysterin.

Et annet av tiltakene er en gruppe svenske klimaaktivister i full gang med å teste ut:

Det senaste bisarra exemplet är från vårt eget lilla land, såklart. Nu har något snille kommit på att lägga en ullduk (ni läste rätt) över Helags glaciär i Härjedalen. Detta är tänkt att minska avsmältningen. Enligt SVT hat liknande försök gjorts på andra håll, exempelvis i Alperna.

Men även om ovanstående kanske är extrema exempel så finns det redan en hel industri som växt fram i och med ”klimatförändringsdebatten” med nog så katastrofala resultat; nedstängning av kärnkraft, utbyggnad av ineffektiv, miljöfarlig och dyr vindkraft samt massiv beskattning av folket som får betala för kalaset.

Han mener disse ressursene kunne vært brukt mye klokere:

Tänk om mänskligheten istället hade lagt all denna tid, kraft och resurser på riktiga miljöproblem. På regnskogen, på valar och hajar, på all skit som hälls ut i vattnet, på alla korallrev som förstörs. Tänk vad mycket vackert, fint och värdefullt vi hade kunnat rädda.

Istället lägger vi ut ullfiltar på ismassor och försöker stoppa solen från att skina, avlutter Ekeroth.

Også i Norge er klima et viktig tema, ikke minst i valgkampen. Knapt noe, større norsk parti har stilt spørsmål ved de mange påstander det meste av klimaaktivismen er bygget på.

Nå er den her! Bestill årets boknyhet, full av sjokkerende avsløringer:

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Bestill også:

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Bli medlem, og få tilgang til alt vårt stoff straks det publiseres:

Gi et bidrag til Document i dag:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.