Tavle

Mikael Willgert i samtale med Kasselstrand i Alternativ for Sverige

Fredag meldte svenske Swebbtv at hele deres konto er oppsagt hos YouTube, uten forvarsel, dialog eller ankemulighet. Swebbtv er et borgerfinansiert mediakanal med over en million visninger og 200.000 visningstimer siste måned, så det er ingen lilleputt som er sensurert.

YouTube påpeker at kanalen gjentatte ganger har brutt deres «standarder for ytringer», og hendelsen føyer seg inn i en lang rekke sensur-tiltak fra «Big Tech» nettgigantene. I en pressemelding skriver SwebbTV:

Många av er har säkert redan märkt att Swebbtv inte längre går att nå på Youtube. Kl 16.45 idag den 2 augusti fick vi ett mail från Youtube att vi brutit mot reglerna för communityn och att vårt Youtube-konto därför avslutats.

Det är första gången vi får denna typ av information från Youtube med synpunkter på vårt innehåll. Det har inte heller förekommit synpunkter på upphovsrättsbrott eller annat liknande.

Därför är vi lika undrande som ni tittare vad detta handlar om. Om det är något speciellt program som det finns synpunkter på kan man ju vänta sig ett påpekande eller i värsta fall att man tar bort detta program. Men nu har de alltså beslutat ta bort alla våra hundratals program utan närmare förklaring.

Tack vare er har våra program fått en allt större spridning. Vi har pendlat runt 1 miljon visningar och 200.000 visningstimmar per månad den senaste tiden. De senaste 90 dagarna har vi haft 3-400.000 unika tittare enligt Youtubes statistik. Vissa program har kunnat mäta sig med SVTs tittarsiffror. 

Vi har varit väldigt glada för detta och bärs upp av er hängivenhet och uppskattning för programmen. Vi får mängder med bevis på detta vilket är ovärderligt. Även alla generösa bidrag från er tittare är avgörande! Vi har aldrig haft någon nämnvärd kritik av våra program, vilket också har varit positivt.

Så vad är det då som har hänt? Vi har kritiserat politiken i frågor som rör klimatlarmen, massmigrationen och familje- och könsfrågor. Även hälso- och läkemedelsfrågor har avhandlats som kan stöta sig med starka intressen. Troligen har kritiken skapat oro bland våra makthavare och regeringen har ju tydligt aviserat att de vill strypa det fria ordet. Det är inte så länge sedan regeringen kallade till sig både Google och Facebook för att få dem att ta itu med detta.

Svensk Webbtelevision har utgivningsbevis som ska utgöra ett skydd mot klåfingriga makthavare. Däremot finns inget skydd mot att samma makthavare utövar påtryckningar mot de sociala medieplattformarna och tvingar fram denna typ av avstängningar. Dessutom är ägarintressena starkt associerade med de internationella finansintressen som vi emellanåt kritiserar.

Dette tiltaket fra BigData føyer seg inn i rekken av hendelser hvor maktkritiske stemmer på høyresiden blir fjernet fra sosiale plattformer fordi de vokser for fort gjennom å fortelle sannheten, og dermed samler de en opposisjon mot innvandring, globalismen og innvandringen.

Fenomenet kalles «no platforming» og omfavnes av venstresiden, liberalere, globaliser og islamister som Sumaya Jirde Ali for å passivisere kritikere, så deres egen antidemokratiske samfunnsrevolusjon kan pågå uimotsagt. Også FN er dypt involvert i denne trusselen mot frie ytringer.

Sensuren i vesten strammer seg stadig til, og vi venter at det før eller senere rammer Document.no også. Ingen skal få lov å kritisere makthaverne, eliten eller islam fritt lenger, og lover utformet mot «hatprat» gir de store dataselskapene hjemmel til å sensurere uten advarsel eller konsekvenser – en utvikling som må stoppes hvis demokratiet skal ha noen sjans for å overleve. Hør også vår podcast om ytringsfrihet her.

Husk å bidra månedlig med abonnement til Document.no . Det er eneste mulighet vi har for å overleve.

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort:

Eller du kan velge et enkeltbeløp:

kr

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.