Foto: Google maps

Den 16. september drepte en 28 år gammel iraker en middelaldrende finsk kvinne i henne leilighet, ifølge den finske avisen Satakunnan Kansa. Mordet ble oppdaget da redningstjenesten rykket ut som følge av en brannalarm i en leilighet på Östra Esplanaden sentralt i byen Björneborg (Pori) om morgenen den 16. september. Ifølge den finske avisen så er kvinnen blitt myrdet ved at halsen helt eller delvis var skåret av. Brannen hadde slukket av seg selv og politiet fant liket av en middelaldrende finsk kvinne som eide leiligheten. De kunne raskt konkludere med at hun ikke døde av brannen.

Enligt Satakunnan Kansa har flera källor berättat att kvinnan blivit halshuggen genom att hennes nacke helt eller delvis skurits av.

Den iraksiske asylsøkeren som er siktet for drapet hadde fått innvilget oppholdstillatelse.

– Jag kan säga så mycket att gärningen undersöks som mord, på grund av handlingens synnerligen brutala karaktär, sade kriminalkommissarie Erik Salonsaari till Ilta-Sanomat.

– Dessa personer kände varandra, fortsatte Salonsaari.

Den pågrepte mannen er irakisk statsborger og trengte arabisk tolk til avhørene med politiet. Mannen har stilt til valg i den evangelisk-lutherske foreningen i Björneborg. Dagen etter pågripelsen uttalte foreningen at de var veldig opprørte over drapet. Og bekymret over den potensielle økende spenningen mellom finner og migranter som dette kan avstedkomme.

alandnyheter.com

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂