Sakset/Fra hofta

VG kunne idag «avsløre» hvordan norske frivillige kvinner ved asylmottak utnytter de mindreårige asylsøkerguttene ved å forvente og kreve seksuelle tjenester som motytelse for «hjelpen». Kvinnene kalles «sugar-mammaer» av de unge asylsøkerne. Det er stor overvekt av kvinner som hjelper til som frivillige på asylmottakene.

– Alle vet at det skjer. De har enten sett, hørt om det eller vet om andre som har vært i et sånt forhold, forteller en 24 år gammel syrisk asylsøker, som selv ikke har inngått en slik relasjon.

For NOAS er ikke dette noen ukjent problemstilling:

Kvinner som innleder forhold til unge menn på asylmottak, er ikke en ny problemstilling, forteller Jon Ole Martinsen i Norsk organisasjon for asylsøkere (NOAS). Dette bekreftes av Pro Senteret i Oslo og organisasjonen Utsattmann.

I Sverige har man også sett det samme: At unge asylsøkere blir «tatt hånd om» av svært så hjelpsomme middelaldrende kvinner. I 2017 skrev vi to artikler om dette: «Han får följa med till min säng»   og «Har du ikke din egen afghanergutt?». Daily Mail skrev i 2016 en artikkel om hvordan britiske kvinner reiste til «the Jungle» i Calais og hadde sex med migrantene der.

Ledarsidorna.se skrev Ann Heberlein, forfatter av boken «våldtäkt og kultur», om tilstandene på svenske asylmottak:

Jag fruktar att dessa notiser bara är toppen av ett isberg. De inifrånberättelser jag fått av bekanta som arbetar med ensamkommande är djupt oroande. Jag har hört talas om inte mindre än tre fall där en (kvinnlig) anställd sagt upp sig efter att ha gift sig med och/eller flyttat ihop med en av de unga män som hon mött i sitt arbete på ett HVB-hem. Flera har berättat om sexuella relationer mellan boende och anställda.

”Det är rena rama bordeller”, som en bekant uttryckte det.

Svenske frivillige kvinner med sine mindreårige asylsøkergutter

Hvorfor tror fremdeles så mange at kjente problemstillinger med migranter i utlandet ikke gjelder for Norge? Nå har VG «avslørt» gjengkriminalitet i Oslo og seksuell utnytting av mindreårige asylsøkere. Vi venter på den første VG-rapporten om sex-grooming av norske småjenter. Eller tror man at dette også kun skjer i Storbritannia?

VG