Nytt

Leon Bashir stormet scenen under Amanda-utdelingen i Haugesund lørdag. Regissør og skuespiller Bashir ble tatt hånd om av vakter.

Stormingen skjedde da prisen Folkets Amanda skulle deles ut. Bashir tok mikrofonen og holdt en tirade fra scenen – før han viste fingeren, ifølge TV 2:

Episoden vil bli klippet bort fra sendingen, opplyser informasjonsansvarlig Håvard Solem i TV 2, som sender showet.

– Vi har ikke lagt opp til åpen mikrofon ved Amandapris-utdelingen. Vi valgte å spille inn introen på Folkets Amanda på nytt, sier han. (NTB)

Leon Bashir er nominert til prisen for Beste mannlige skuespiller for sin rolle i «Gjengangere», en film som han også har skrevet, regissert og produsert.

Ifølge Dagbladet sa Bashir etter stuntet at han ikke brydde seg om hva folk mente, og at han ville vekke en reaksjon.

Dagbladet oppfattet at Bashirs kritikk var rettet mot den norske filmbransjen, som han beskrev som «politisk korrekt» og med «null integritet».

Dagbladet har snakket med flere som satt i salen under lørdagens prisutdeling. Alle hadde vansker med å skjønne hva som var Bashirs budskap fra scenen, annet enn at han var tydelig misfornøyd med noe.

Bashir ble i 2011 ble dømt for to tilfeller av grov vold mot en kvinne og en mann. Han ble dømt under særdeles skjerpende omstendigheter, og politiet så alvorlig på saken, ifølge VG. Han rømte også fra Trøgstad fengsel, men ble hentet inn igjen og satt under streng bevoktning.