Under lørdagens utdeling av NRK P3-gull var vår unge justisminister Emilie Enger Mehl på den røde løperen. Derfra fikk hun uttrykt sin beundring for den kriminelle rapperen Kamelen.

En av Norges mest omtalte artister de siste årene er rapperen Marcus Kabelo Møll Mosele – bedre kjent som Kamelen, og i likhet med justisministeren 28 år gammel.

Men der hun er utdannet jurist og nå har ansvar for både politi, kriminalomsorg og rettsvesen, har Kamelen flere ganger vært på kant med loven.

Men dette plager ikke vår justisminister, som er stor tilhenger av Kamelen.

– Jeg synes Kamelen er bra, altså! Det kommer liksom an på humøret og hva man skal, jeg er åpen for mye og har mange interesser, også i musikkverdenen.

– Litt trøbbel med loven for en artist hindrer ikke justisministeren i å bli fan?

– Nå er det musikken som er i fokus. Så må jo folk oppføre seg lovlydig, og hvis ikke må de ta konsekvensen av det – og det gjelder for alle.

Enger Mehl liker også Sigrid, som etter hva redaksjonen kjenner til er svært lovlydig.

Kamelen har i årevis nærmest vært i krig med politiet i hjembyen Bergen. Han har sonet voldsdommer og stilt i retten åtte ganger. Selv hevder Kamelen at politiet forfølger ham.

I 2020 ble Kamelen dømt for å ha ropt «fuck politi» fra en scene i Kristiansand.

Les også: Rapperen Kamelen dømt på alle punkter i Kristiansand tingrett

Han ble dog frikjent senere i lagmannsretten.

I 2018 uttrykte Kaveh, en annen rapper med innvandrerbakgrunn, sitt hat for jøder da han ropte «fuck jøder» fra scenen under en gatematfestival i Oslo.

Er det noen muslimer her? Eid mubarak til dere.
Er det noen kristne her?
Er det noen jøder her? (Pause)

Føkk jøder (pause)
Neida, bare kødda.

Heldigvis får Kamelen stadig nye fans, som nå tydeligvis inkluderer vår unge justisminister.

Justisminister Emilie Enger Mehl er fan av Kamelen 

Kjøp «Den ulykkelige identiteten» av Alain Finkielkraut fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.