Logo for filmfestivalen i Venezia. Foto: Manuel Silvestri / REUTERS / NTB scanpix

Den kinesiskfødte regissøren Chloe Zhao fikk lørdag Gulløven for beste film for «Nomadland» på siste dag av filmfestivalen i Venezia.

«Nomadland», med Frances McDormand i hovedrollen, handler om en kvinne som forlater en småby i økonomisk kollaps i Nevada og legger ut på en kjøretur gjennom USA.

Filmen er nevnt som en mulig Oscar-kandidat, og har i tillegg til McDormand David Strathaim i en hovedrolle.

Lørdagens utdeling avsluttet årets filmfestival, som er verdens eldste i sitt slag og ble grunnlagt i 1932.

Michel Franco fra Mexico vant juryens pris for filmen «New Order» mens japanske Kiyoshi Kurosawa fikk prisen for beste regi for «Wife of a Spy».

Britiske Vanessa Kirby vant prisen for beste kvinnelige skuespiller for sin rolle i «Piece of av Woman», mens beste mannlige skuespiller ble italienske Pierfrancesco Favino for sin rolle i «Padrenostro».

Juryens spesialpris gikk til Andrej Kontsjalovskij fra Russland for «Kjære kamerater».

Filmfestivalen i Venezia er den første større filmfestivalen som har blitt arrangert med folk fysisk til stede siden koronapandemien brøt ut. Men festivalen var likevel preget av koronarestriksjoner og langt mindre glamorøs enn den vanligvis er.

Mange Hollywood-stjerner og andre deltakere glimret med sitt fysiske fravær, og for dem som var til stede, var sosial distanse og påbud om munnbind et gjennomgangstema.

 

 

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.