Foto: Reuters

Antisemittiske innlegg som påstår at Holocaust var løgn og at jøder er «barbariske og uhygeniske» forblir liggende på Facebook til tross for at folk har varslet om dem ifølge en undersøkelse foretatt av The Times.

Tegninger som viser jøder som krumnesede kakkerlakker, lenker til en webside som selger «holohoax» bøker som nektes solgt av vanlige forlag og fansider for en dømt Holocaustbenekter er også tilgjengelige på Facebook.

Facebook sin egne retningslinjer klassifiserer antisemittisme som hate speech og selskapet sier at de har forpliktet seg til å fjerne innlegg som blir flagget. Imidlertid anser ikke Facebook Holocaustbenektelse som hate speech. Mark Zuckerberg sa for noen dager siden at det var «vanskelig å forstå intensjonen» når noen benektet Holocaust.

Mr Zuckerberg raised the issue of Holocaust denial while defending the social media and publishing company’s refusal to ban hoaxes and other misinformation. It was “hard to understand intent” when somebody denied the Holocaust, he told Recode, a technology website. He added: “I just don’t think that it is the right thing to say, ‘We’re going to take someone off the platform if they get things wrong, even multiple times’.”

Flere av innleggene som The Times meldte fra om ble, etter en vurdering, fjernet av Facebook. Men ikke alle.

Igår sank Facebook på børsen med rundt 119 milliarder dollar. Det største fallet i løpet av en dag noensinne i USA. Analytikere sier at folk har mistet tilliten til selskapet etter Cambridge Analytica skandalen hvor private profiler ble brukt uten godkjennelse som målgrupper for politiske annonser i USA.

The Times

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!