Jim Jordan. Foto: Patrick Semansky / AP / NTB.

Intern kommunikasjon hos Facebook som er utlevert til justis­komiteen i Representantenes hus, viser at Det hvite hus under Biden-administrasjonen presset det sosiale medie­selskapet til å fjerne vaksine­skeptiske poster under korona­pandemien.

Det går frem av dokumenter som justiskomiteens republikanske leder, Jim Jordan fra Ohio, sist torsdag offentliggjorde på Twitter i en serie poster med tittelen «The Facebook Files.

Et av dokumentene, som Jordan kaller rykende pistoler, viser en intern e-post til Facebooks grunnlegger Mark Zuckerberg og et tidligere medlem av toppledelsen i selskapet som siden har skiftet navn til Meta, Sheryl Sandberg.

I e-posten, som ble sendt i april 2021, heter det at selskapet er utsatt for økende press, også fra Det hvite hus, om å fjerne vaksineskeptisk innhold.

Andre dokumenter viser at president Joe Biden selv skal ha vært forbannet over at en bestemt post ikke var blitt fjernet.

Mark Zuckerberg. Foto: Mark Lennihan / AP / NTB.

Meta har vært tilbakeholdne med å levere dokumentene som justiskomiteen har begjært utlevert, og komiteleder Jim Jordan truet nylig Mark Zuckerberg med en anklage om forakt for Kongressen, melder Politico.

Trusselen resulterte i flere dokumenter, men Jordan vil ikke trekke den tilbake ennå:

Jordan (R-Ohio) announced in a post on X, formerly known as Twitter, on Thursday, “Based on Facebook’s newfound commitment to fully cooperate with the Committee’s investigation, the Committee has decided to hold contempt in abeyance. For now. To be clear, contempt is still on the table and WILL be used if Facebook fails to cooperate in FULL.”

Jordan har i flere måneder vært en pådriver for granskninger av samrøre mellom Biden-administrasjonen og selskaper som Facebook, Instagram, WhatsApp og Threads, men det er ikke slutt med dét:.

Additional tech targets: Additionally, Jordan had also subpoenaed Alphabet, Amazon, Microsoft and Apple in February, compelling them to provide documents in the probe investigating alleged collusion between the Biden administration and large tech platforms to censor “free speech.”

Samrøret mellom Biden-administrasjonen og Twitter er tidligere blitt dokumentert i en serie av journalistiske undersøkelser kalt Twitter Files.

 

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.