Den svenske bonden Per Johan Andersson fra Torpshammar i Västernorrland pleier ofte å lage noen spesielt ut av høyballene. I år lagde han det svenske flagget da han kunne kjøpe gule poser til støtte for barnekreftforeningen.

– Tidigare har det funnits i blått, vitt och rosa så då har man hittat på lite roliga mönster och så men i år släppte de gula påsar för att samla in pengar till barncancerfonden. Jag tyckte det var jättekul och bra så jag köpte några gula. De kändes kul att kunna göra svenska flaggan nu när man har rätt färger, säger Per Johan Andersson.

Mange syntes at høyballene var fine som svensk flagg. Men for andre er glad og god nasjonalisme blitt rasisme. Blant kommentarene fant Per Johan Andersson slike surmagede som denne:

– Som tur är var det få som var negativa men det är ändå sorgligt att det ska bli nått politiskt av det. Vi ville stödja barncancerfonden och göra en kul grej nu när vi äntligen hade gula höbalar. Det är inte så kul att göra Finlands flagga när man bor i Sverige. Men vi tar inte åt oss över att någon kallar oss rasister. Vi vet själva vad vi tycker så vi tar inte åt oss så mycket alls, säger Per Johan Andersson.

Atl.nu

 

 

Støtt oss

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre.

 

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!