Rettslege mener at SD-politikeren David von Arnold Antoni sannsynligvis påførte seg hakekorset med kniv i pannen selv:

– Utlåtandet gör naturligtvis att mannens trovärdighet faller markant, säger Magnus Andersson vid Malmöpolisen till SvD.se.

Mannen, som kandiderar för SD i Malmö kommun, har konfronterats med rättsläkarens utlåtande, men håller fast vid att han överfölls av två maskerade män i sin lägenhet den 10 september i år.Men enligt rättsläkaren tyder både vinklingen på kniven som använts och djupet på såret på att sverigedemokraten själv orsakat skadan, rapporterar Sydsvenskan. Läkaren ska ha bedömt sannolikheten för att skadan är självförvållad som nio på en tiogradig skala.

– Rättsläkaren säger att det finns starka skäl. Det är det näst säkraste utlåtandet, och något som naturligtvis skapar stora tvivel kring mannens berättelse, säger Magnus Andersson, chef för Malmöpolisens kriminalrotel.

Politiet har ikke funnet noen spor etter evnt. gjerningsmenn, men den tekniske etterforskningen på åstedet er foreløpig ikke avsluttet. Det pågår fremdeles etterforskning av det påståtte overfallet og mishandlingen, og svensk politi vil derfor ikke utelukke at Antoni snakker sant:

– Vi kan ännu inte utesluta att det har gått till som mannen säger, så vi fortsätter att utreda det här. När teknikernas undersökning är klar tar vi ställning till om vi ska lägga ner utredningen om misshandel och istället öppna en förundersökning om falskt larm, säger Magnus Andersson.

Sverigedemokraterna uppmärksammade händelsen genom ett pressmeddelande där man skrev att gärningsmännen talade ett «arabiskt-liknande» språk och att detrörde sig om två vänsterextremister som tidigare på dagen varit med och saboterat ett torgmöte som SD höll.

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson skrev den 13 september ett brev till riksdagspartierna för att uppmärksamma «våldet från extremvänstern». Brevet föranleddes av attacken på SD-kandidaten.

I brevet kallar Åkesson det misstänkta överfallet för «ett av de värsta politiska dåd vårt land sett i modern tid».

Partilederen har ikke hatt tid til å uttale seg om de nye opplysningene, men presseansvarlig for Sverigedemokratene sier at rettslegens versjon virker usannsynlig:

– Men utifrån den kontakt och kännedom vi har om honom finns det inget som stöder den versionen. Han har framstått som en stabil och jordnära person, säger Mattias Karlsson, partiets presschef.

Han har själv inte träffat sin partikamrat efter det misstänkta överfallet och han vill inte föregå utredningen. Men han tycker att rättsläkarens version verkar osannolik.

– Inget har fått oss att tro att han skulle kunna göra en sådan bisarr sak, när det ger men för livet, säger Karlsson.

Svenska Dagbladet: Läkare: Ristade själv in hakkors

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂