Carl Bildt i sine velmaktsdager som svensk utenriksminister. På FNs talerstol 28 september 2012. Foto: Ken Bedford/Reuters/Scanpix 

Donald Trump gjør noe uhørt: Han blander seg inn i Europas politikk. Carl Bildt, den tidligere lederne for Moderaterna og internasjonalt sendebud, tvitrer at Trump er en større trussel enn Putin.

 

Bildt har nok ikke glemt at Trump refererte til utviklingen i Sverige i fjor. Også da rykket Bildt ut og latterliggjorde Trump, men kort etter inntraff terroren på Drottninggatan.

Nå er det storpolitiske bildet det står om. Trump har hilst fremveksten av alternative konservative partier velkommen. Han har snakket positivt om den nye regjeringen i Italia velkommen, som gir Berlin og Brusssel nervøse rykninger.

Bildt sier i virkeligheten: Hendene fra fatet. Dette er vårt bord.

Men det systemet Bildt representerer har ingen problemer med å kritisere Trumps politikk, også innenriks: Bildt og Merkel ser på seg selv som moralsk overlegne, men gjør velgerne det?

 

Støtt oss

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre.

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!