Kommentar

Amerikanske og mexicanske marinesoldater utstøter brøl etter å ha trent sammen i øvelsen Rim of the Pacific Exercise, RIMPAC, på Camp Pendleton i California 9 juli. NRK var samme dag opptatt av å fortelle lytterne at 40.000 NATO-soldater på øvelse i Norge betød «ordenforstyrrelser og voldtekter». Hvor var takknemligheten over at noen vil forsvare oss? Foto: Mike Blake/Reuters/Scanpix

Mediene og våre egne politikere forsøker å overbevise oss om at det er Donald Trump som er problemet. Vår egen statsminister har en overbærende, nedlatende holdning foran det viktige NATO-toppmøtet.

Statsminister Erna Solberg (H) mener uforutsigbarheten er et problem i seg selv.

– Trump har åpenbart som strategi å kaste gamle sannheter opp i lufta. Jeg vil anta det er i håp om å få til en bedre deal, som et slags alternativ til lange forhandlinger, sier Solberg til NTB.

– Men det er ikke sikkert han får bedre resultater av dette, advarer hun. (NTB)

Erna er blitt en del av Merkel-folden, der mottoet er: Sitt stille i båten. Vær enige. Ikke lag bråk.

Men Merkel forveksler appearances, fremtoning, med politikk og strategi. Politikk blir et skuespill. Det holder ikke med de problemene Europa og Vesten har pådratt seg.

Den danske historiker, Henrik Jensen, skjærer gjennom:

Den evindelige kritik af Trump, ikke mindst i europæiske medier, dækker over, at det er EU, der er ”den syge mand” blandt imperier. De seneste år har afsløret europæiske lederes totale mangel på rettidig omhu, med en konfus Angela Merkel som symbolsk figur. Hvad der skete i 2015, var rystende. Hvad der sker nu, er endnu mere rystende, for det viser, at det europæiske politiske centrum er lammet.

Mediene overgår hverandre i nedrakking av Trump. NTBs korrespondent følger lojalt opp med et psykiatrisk spark:

Bekymringen er stor for hva Trump kan finne på å si. Men også for hvordan andre ledere vil reagere.

Nå er konflikt og konfrontasjon blitt et personlig trekk ved presidenten. Realitetene forsvinner.

Øksen ligger ved EU’s fod, og det er ikke på grund af nationalisme eller populisme, det er på grund af det politiske centrums handlingslammelse. Den manglende vilje til at betale for eget forsvar er symbolsk for den manglende vilje/evne til at beskytte Europas grænser effektivt mod migrationen

Hetsen mot Trump er et svakhetstegn. De som holder på med det, tror de er moralsk overlegne. I virkeligheten er de politiske pygmeer.

Det sedate Vest-Europa trenger sjokk. Det fikk et gedigent sjokk i 2015, men har ennå ikke summet seg. Europa burde være glade for de sjokk Trump gir, for de som kommer utenfra eller innenfra, vil være av en helt annen karakter.

Trump kunne og burde kanskje kunngjøre at USA trekker de 35.000 amerikanske soldatene ut av Tyskland og flytter dem til Polen. Polakkene er takknemlige for USAs støtte, i motsetning til tyskerne som fråtser i antiamerikanisme.

Det gjelder også samtlige skandinaviske land. Protestantismen/pietismen gir god næring til den sekulære moralismen.

Amerikanerne ser bedre hva som foregår i Europa enn vi selv gjør. Det er ikke Trumps USA Europa trenger å bekymre seg for.

 

Støtt Document ?

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre.

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!