En gråtende liten jente i Texas som er vist på bilder som har sirkulert på sosiale medier og på forsiden av Time Magazine, ble faktisk ikke skilt fra moren.

Bildet er et av flere bilder som er blitt symbol på president Donald Trumps sterkt kritiserte innvandringspolitikk, som blant annet innebærer å ta barna fra foreldre som krysser grensa ulovlig.

Men to år gamle Yanela Varela fra Honduras, som strigråter mens hennes mor ransakes av amerikansk grensepoliti, ble faktisk aldri skilt fra moren.

Bildet, som ble tatt i McAllen 12. juni, ble brukt på forsiden av Time, der jenta står foran en Trump som tårner seg opp over henne, med teksten «Velkommen til Amerika». Bildet bidro også til å samle inn 18 millioner dollar i donasjoner til en frivillig organisasjon i Texas som arbeider for migrantene.

Skammelig

Pressetalskvinne i Det hvite hus, Sarah Sanders, kaller det skammelig at Demokratene og mediene utnytter bildet til å fremme sin sak.

– Hun ble ikke separert fra sin mor. Det eneste som er separert bort her, er sannheten, sier Sanders.

I artikkelen om jenta i Time som bildet illustrerte, het det at hun ble tatt fra moren. Artikkelen er siden blitt korrigert til at moren løftet henne opp og de to ble ført bort. De er nå i forvaring sammen.

Både lederen for Honduras’ kontor for beskyttelse av migranter, Lisa Medrano, og jentas far Denis Varela bekrefter at hun ikke ble tatt fra sin mor.

God illustrasjon

Men Time forsvarer likevel bruken av bildet på forsiden. I en erklæring sier sjefredaktør Edward Felsenthal at det er en grunn til at bildet er det mest synlige symbolet på den pågående debatten om innvandring i USA.

Han skriver at Trump-administrasjonens politikk innebar at alle som krysset grensa ulovlig ble siktet for en kriminell handling, noe som førte til at barn ble skilt fra sine foreldre, og at forsiden derfor er en korrekt illustrasjon av saken.

 

 

 

 

Støtt oss

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre.

 

 

Bestill Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her!