USAs president Donald Trump samlet det han kaller «englefamilier», familier hvis barn har blitt drept av innvandrere som har kommet til USA ulovlig, i Det hvite hus fredag. Foto Kevin Lamarque / Reuters / Scanpix

President Donald Trump har møtt pressen sammen med amerikanere som mistet sine kjære på grunn av drap utført av innvandrere som krysset grensa ulovlig.

Trump raste mot mediedekningen og bildene av innvandrerbarn som har blitt separert fra foreldrene sine ved USAs sørlige grense.

– Du hører den andre siden, men du hører aldri denne siden. Vi er samlet her for å høre på amerikanske ofre for ulovlige innvandrere. Dette er amerikanske statsborgere som er permanent separert fra familiene sine, fordi de har blitt drept av ulovlige innvandrere, sa presidenten, som betegnet disse familiene som «englefamilier».

– Men deres tap har ikke vært forgjeves. Vi skal sikre grensene våre og sørge for at disse amerikanske familiene blir tatt ordentlig godt hånd om. Vi skal få et trygt land, sa Trump.

Presidentens opptreden kom bare timer etter at han antydet at noen av historiene om separasjon av familier var «falske historier», og det var de da også:

Fake news: Gråtende jente i Texas ble ikke skilt fra moren

 

 

Støtt oss

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre.

 

 

Bestill Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her!