Dette bildet gikk «viralt» for et par måneder siden, inntil det ble avslørt at det var fra juni 2014. Da kom det 47.000 enslige mindreårige på tre kvart år, fra okt 2013 til juni 2014. Obama internerte dem etter alder og kjønn. Også den gang var det protester, men ingenting som mot nå, hvor det sitter feil mann i Det hvite hus. Foto: Ross D. Franklin/Reuters/Scanpix

Fra Tove Bjørgaas til Laura Bush og Aftenposten: Alle brokker de seg over anbringelsen av barn i lukkede mottak, og maner frem de verste sammenligninger. Det finnes visst ikke grenser for hvor dypt Trump kan synke.

Det de glemmer å fortelle er at Barack Obama gjorde akkurat det samme. Grunnen er enkel: Det er forbudt ved lov å fengsle barn i Amerika. Når en amerikaner med barn blir dømt til fengsel, blir barna igjen på utsiden.

Samme med illegale innvandrere. Det er ingen forskjell. De har tatt seg ulovlig inn i USA og er blitt pågrepet.

Justisdepartementet vil forhindre at barn blir en døråpner til å komme illegalt inn i USA. Hvis illegale interneres og skilles fra barna, vil de kanskje tenke seg om.

«Humanistene» vil at dørene åpnes. De vil la det være opp til de illegale å møte til avhør når deres sak skal behandles. Problemet er bare at de aldri møter opp.

Da debatten om adskillelse begynte for noen måneder siden, sirkulerte et bilde av barn bak netting, i noe som minnet om bur. Det gikk «viral» på sosiale medier. Men så viste det seg at bildet var fra Obamas tid. Ooops!

Men ingen tvil om at adskillelsen av foreldre/barn og anbringelse av barna sliter på Trumps popularitet.

USA opplever sitt Aylan Kurdi-øyeblikk: Bildet av den druknede gutten på en strand i Tyrkia feide alle innvendinger og motforestillinger til side: Alle skulle reddes og tas imot. Det var høsten 2015. Senere snudd stemningen i Europa. Ingen vet om slike bilder ville ha samme effekt idag.

Men USA har ikke en slik invasjon som Europa gjorde. Hva er 2.000 barn?

Selv Trumps tilhengere har vendt seg mot ham i denne saken. Howard Kurz skriver:

A Republican president has a problem when he’s lost the New York Post.

And religious leaders who have backed him on just about everything he’s done.

And the last Republican first lady.

That’s where Donald Trump is right now on the practice that has separated nearly 2,000 children from their parents at the border, warehousing them in converted stores and buildings.

In the face of a tsunami of critical media coverage, some of Trump’s own allies are breaking with him on this one.

Uenigheten går helt inn i Trumps familie: Melania har sagt at man må styre med hjertet, men alle vet man ikke kan drive politikk ut fra hjertet.

Men det er det venstresiden forsøker å få til.

Humanistene går inn for løsninger som de vet før til fri innvandring. Det er det de ønsker, og de bruker barna som brekkstang.

Følelser er valutaen som åpner dører, men det er ikke like lett å lukke dem igjen.

 

Trump losing GOP and media allies in outcry over separating immigrant families

 

Støtt oss

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre.

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!