USAs president Donald Trump mener at tyskerne vender seg mot sine ledere fordi innvandring bidrar til voldsomme endringer av Europas kultur.

– Tysklands folk vender seg mot sine ledere idet innvandring utfordrer den allerede skjøre Berlin-koalisjonen. Kriminaliteten i Tyskland øker. Stor feil over hele Europa da det ble sluppet inn millioner av mennesker som har endret kulturen deres så sterkt og voldsomt, skriver Trump på Twitter mandag.

– Vi vil ikke at det som skjer med innvandringen i Europa, skal skje med oss, skriver han videre.

Meldingen fra Trump oppfattes som en kommentar til konflikten mellom statsminister Angela Merkel og hennes egen innenriksminister Horst Seehofer.

Seehofer krever at Merkel finner en felles asylpolitisk løsning med andre EU-land innen to uker. Hvis ikke, vil ministeren gi grensepolitiet ordre om å nekte migranter og flyktninger innreise.

Amerikanske innvandringsmyndigheter ved grensen til Mexico har den siste tiden begynt å skille foreldre og barn som kommer til den amerikanske grensen for å søke asyl.

Praksisen blir fordømt av Demokratene, menneskerettsaktivister og enkelte av Trumps republikanske partifeller.

 

Støtt oss

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre.

 

Kjøp Kent Andersens bok fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.