«Seefuchs» er en ombygd fiskeskøyte, bygget i 1958.

Italia vil at Nederland tilbakekaller to redningsskip etter at en av hjelpeorganisasjonene som opererer en av båtene, omtalte innenriksministeren som fascist.

Matteo Salvini, som leder det sterkt innvandringskritiske partiet Ligaen, sa lørdag at han vil hindre ytterligere to migrantskip i å legge til i italienske havner. Blant båtene han ikke ønsker å ha i havn er «Lifeline» og «Seefuchs», som begge seiler under nederlandsk flagg.

Etter å skrevet om dette på Facebook, svarte den tyske hjelpeorganisasjonen Mission Lifeline, som operere en av båtene, med å tvitre «Når fascister promoterer oss …», skriver nyhetsbyrået Reuters.

Salvini svarte at «fornærmelser og trusler vil ikke stoppe oss» og kort tid senere skrev transportminister Danilo Toninelli på Twitter at Nederland bør tilbakekalle skipene. Videre skrev han at redningsskipene bryter en rekke regler fordi de ikke har nok ressurser og personell og kan sette liv i fare.