Jeg hørte Anniken Huitfeldt (Ap) på NRK Alltid nyheter nå. Hun snakker om at Israel skyter demonstranter i ryggen på flere hundre meters hold. Det kan vel ha skjedd, men en slik isolert opplysning sier ingenting, tvert imot karikerer man en komplisert situasjon som kun vil produsere Israel-forakt og jødehat.

Tusenvis av demonstranter væpnet med brennende bildekk, steinslynger, avbitere, brennende drager og våpen er på oppdrag for Hamas under slagordet «March of Return» – de prøver å storme grensen, som de mener er illegitim, rett og slett, og de vil mest sannsynlig utløse en drapsorgie om de skulle bryte igjennom gjerdet og nå fram til en nærliggende landsby.

Huitfeldt vil også oppheve blokaden av Gaza. Ja vel? Slik at tyngre våpen kan slippe igjennom, også? Hvilke katastrofer vil ikke det medføre? IDF gjengjelder, det er i alle fall noe vil vet er temmelig klart. For Gazas egne innbyggere er det avgjørende viktig at blokaden fortsetter inntil de får et styresett som vil forhandle og som har voldsmonopol over sine egne – og bruker det, blant annet til å hindre angrep på Israel.

Så snakker hun om boikott av «okkupasjonsproduksjonen», varer produsert på Vestbredden. Nå er det slik at palestinerne knapt produserer varer til eksport, men noen jobber i israelske selskaper som klarer det. Er det en hjelp å ødelegge disse arbeidsplassene? Neppe.

Jeg er glad Ap ikke styrer norsk Israel- eller Midtøsten-politikk.

 

Opprinnelig på Halvor Foslis facebookside