Det skal ha vært tusenvis av mennesker utenfor Utenriksdepartementet lørdag for å vise støtte til Gaza. En av parolene var «Stopp folkemordet i Gaza».

– Kjære palestinavenner. Det er vondt å stå her i dag. Den siste uken har israelske myndigheter bombet dette landområdet [Gaza] med over 6000 bomber. De har sluppet ned bomber på et område som er mindre enn Oslo, som har en befolkning på over 2,3 millioner mennesker, sa nestleder Marian Hussein i SV til de fremmøtte, ifølge TV 2.

Tusenvis av demonstranter hadde møtt opp med Palestina-flagg og bannere der det sto «Stopp folkemordet i Gaza». Demonstrantene oppfordret blant annet til en boikott av Israel, samt at blokaden av Gaza skal opphøre.

Av bildene fremgår det at de fleste demonstrantene hadde fremmedkulturell bakgrunn. Det gjaldt også talerne: Marian Hussein, Palestina-komiteens Line Khateeb og Rødts Seher Aydar.

Oslo 14.10.2023
Palestinakomiteens demonstrasjon utenfor Utenriksdepartementet, og tog til Rådhuset.
Foto: Rodrigo Freitas / NTB

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.