Norske medier er unisone i at Gaza har vært under israelsk blokade i 16 år. Men mediene underslår at Gaza også grenser til Egypt. Gaza står fritt til å importere det Egypt tillater. Eller menes det med blokade at Gaza skal ha rett til å importere våpen de kan bruke mot Israel?

Fakta som kan forstyrre blokade-narrativet, holdes ute.

Som at Gaza får strømmen fra Israel. Israel truer nå med å kutte tilførselen.

Først angriper Hamas Israel og dreper og skader hundrevis. Deretter blir palestinerne og verdenspressen oppbrakt hvis Israel stenger strømmen. De mener kanskje at Israel skal betale for sin egen ødeleggelse, slik Europa gjør?

Israel vil kutte strømforsyningen til Gazastripen, opplyser landets energiminister Israel Katz. Det kan få store konsekvenser for sykehus på Gaza-stripen.

Innbyggerne på Gaza-stripen er avhengig av elektrisitetsforsyning fra Israel og har i lang tid hatt store utfordringer med strømunderskudd.

– Jeg har signert en ordre som instruerer Israel Electric Company om å stoppe strømforsyningen til Gaza, sier Katz i en uttalelse lørdag kveld.

Det kan få katastrofale konsekvenser for sykehusene på Gaza-stripen, som allerede sliter med å tilby behandling til alle dem som er såret i israelske gjengjeldelsesangrep, sier sykehusdirektør Mohamed Abu Silmiya ved al-Shifa-sykehuset.

– Vi gjør det vi kan med det vi har, men vi står overfor en reell trussel. Spesielt om strømmen kuttes. Generatorene her bruker 48.000 liter drivstoff om dagen, og vi har ikke råd til å fortsette på denne måten, sier han til tv-kanalen Al Jazeera.

Al-Shifa er det største sykehuset på Gaza-stripen og mottar brorparten av de sårede. (NTB)

 

Kjøp Primo Levis «Hvis dette er et menneske» fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.