Gjør det litt vanskeligere å være terrorist: Israels nye sikkerhetsmur mot Gaza står  ferdig. Fotp: AP Photo/Tsafrir Abayov

Israelske myndigheter opplyste tirsdag at muren rundt Gazastripen, beskrevet som en «jernvegg,» er ferdigbygget. Den skal hindre Hamas-terrorister i å trenge seg inn og myrde i Israel.

Muren er ifølge NTB utstyrt med underjordiske sensorer, radar og kameraer for å forebygge trusler, sier Israels forsvarsdepartement. Blant annet skal sensorene kunne oppdage forsøk på å grave under muren.

Nettopp det å grave tuneller for å få inn jihadistiske terrorister i Israel, har vært en velkjent metode.

Den ferdige muren «setter en jernvegg mellom terrororganisasjonen Hamas og befolkningen» i det sørlige Israel, sa forsvarsminister Benny Gantz under en seremoni for å markere ferdigstillingen av muren.

Israel har opprettholdt blokaden av Gaza siden 2007, da Hamas tok makten i den palestinske enklaven. Siden har Hamas-regimet klamret seg til makten, og innført et brutalt, islamistisk diktatur i området. Document har tidligere omtalt Hamas-regimet blant annet her .

Blokaden legger restriksjoner på flyten av varer og mennesker inn og ut av Gaza, primært for å stanse våpen og utstyr som kan brukes i aksjoner mot Israel.

Israel har også bygget en sikkerhetsbarriere mot palestinske områder på Vestbredden.

Les også:

Ny, blodig terror ryster Jerusalem: Hamas hyller draps­mannen

Perfekt julegave, ny bok fra Document forlag, bestill den nå:

 

Mer aktuell enn noensinne, bestill den til jul: 

Kjøp Prosessen mot Israel fra Document Forlag!

Bestill også:
Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.