Sylvi Listhaug under «Med Israel for fred» sin støttemarkering for Israel i Oslo. Foto: Frederik Ringnes / NTB

FrP-leder Sylvi Listhaug reagerer sterkt på at regjeringen fordømmer Israel for å blokkere forsendelse av forsyninger  Gazastripen.

Det råder nå en krigstilstand mellom Israel og det islamistiske Hamas-regimet på Gazastripen.

Som en konsekvens av det har Israel kuttet alle forsyninger  til Gaza. Det handler om strøm, drivstoff, mat, medisiner og vann, som er nødvendig både for regimet og for de over to millioner innbyggere på Gazastripen.

Den norske regjeringen var raskt ute med å fordømme Israel for dette. Også en rekke andre land har gitt en slik fordømmelse.

FrP-leder Sylvi Listhaug reagerer sterkt på at regjeringen fordømmer Israel for dette, skriver Klassekampen.

NTB melder om saken.

– Israel har rett til å forsvare seg. Det er viktig at Norge gir beskjed om at nødhjelp må kunne sendes inn på Gaza.

Men derfra til å fordømme et land som nylig har blitt utsatt for et av de verste terrorangrepene i moderne tid, mener vi er å gå for langt. Det er Hamas som skal fordømmes, skriver Listhaug i en epost til avisen.

Mange vil mene at de sivile i Gaza rammes uforholdsmessig hardt av en slik blokade av varer og tjenester befolkningen der er avhengig av.

Samtidig kan det påpekes at det ikke er særlig vanlig at den ene av to krigførende parter besørger forsyninger av varer og strøm til den andre.

Generelt er det en dårlig ide å gå til terrorkrig mot et land man er helt avhengig av å få forsyninger fra.

Den befolkningen som nå rammes av et slikt forsyningskutt, er også den befolkningen som både har valgt og senere nokså tydelig har sluttet opp om det regimet som i årevis har ført en terrorkrig mot Israel. Det kan ha sin pris.

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.