FrP leder Sylvi Listhaug. Foto: Terje Pedersen / NTB

Norge som eneste nordiske land stemte fredag for en FN-resolusjon som ikke samtidig fordømte Hamas. Det er FrP-leder Sylvi Listhaug kritisk til.

Det vakte en viss oppsikt at Norge, som det eneste av de nordiske landene, valgte å stemme for en FN-resolusjon som helt unnlot å fordømme Hamas.

Det setter Norge i samme båt som verdens muslimske land, og land som helt og holdent støtter opp om Hamas-terroren mot Israel.

Sverige, Danmark, Finland og en lang rekke andre europeiske land avholdt seg fra å stemme. En rekke land stemte også imot.

Ifølge NTB får dette FrP-leder Sylvi Listhaug til å reagere:

– Norge burde heller ha gjort som flere av våre naboland og latt det bli med støtten til tilleggsforslaget fra Canada som krevde umiddelbar løslatelse av de israelske gislene og som fordømmer terrorangrepet fra Hamas, sier Listhaug til NTB.

– Det hadde ivaretatt hensynet til begge parter i denne forferdelige konflikten der sivile lider på begge sider, legger hun til.

FNs hovedforsamling vedtok fredag med støtte fra 120 land en ikke-bindende resolusjon som vil ha en umiddelbar humanitær våpenhvile på Gazastripen.

I teksten tas det til orde for «en umiddelbar, varig og vedvarende humanitær våpenhvile som fører til opphør av fiendtlighetene». 14 land stemte mot og 45 land avsto.

Den jordanske formuleringen, som altså ble vedtatt, nevner ikke Hamas.

Listhaug mener det er veldig rart at ut at regjeringen har stemt for en resolusjon som ikke fordømmer Hamas sitt terrorregime.

– Regjeringen skaper med dette svært uheldige signaler, og jeg forstår godt dersom Israel reagerer negativt på Norges avstemning i FN, sier Listhaug.

Utenriksminister Espen Barth Eide uttalte tidligere søndag at han synes det er synd at ikke også de andre nordiske landene stemte som Norge i denne saken.

Under kan man se hvilke land Norge faktisk stemte sammen med, en liste som omfatter det meste av verdens diktaturer.

Les også: 

Slik stemte FNs medlemsland om Gaza-resolusjonen

Ny bok fra Document: Bestill i dag!

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus her!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.