Carlo Cottarelli. Foto: Presidenza della Repubblica / Wikimedia Commons.

 

Italias president Sergio Mattarella har mandag gitt oppdraget med å danne ny regjering i landet til Carlo Cottarelli, skriver Corriere della Sera.

Cottarelli, som er beæret over utnevnelsen og sier han vil komme opp med en statsrådsliste i løpet av svært kort tid, er tidligere direktør i Det internasjonale pengefondet (IMF), og var spesialkommissær for kontrollen med offentlige utgifter i Enrico Lettas regjering.

Det er imidlertid ingenting som tyder på at teknokraten Cottarellis kollegium vil oppnå parlamentets tillit. Når dette blir fastslått, gjenstår det bare å vente på at det skrives ut nyvalg i Italia. Dette vil etter alt å dømme finne sted etter sommeren. I mellomtiden vil Cottarelli lede et forretningsministerium.

Utnevnelsen har tilsynelatende ingen annen funksjon enn å berolige finansmarkedene og kjøpe tid i håp om at populistene faller for eget grep før høsten, med mindre det lykkes systemkreftene å iverksette en kampanje mot disse – eller for et helt nytt alternativ som kan trekkes opp av hatten for å videreføre den gamle systemlinjen. Emmanuel Macron har vist at det er mulig.

 

Bestill Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her!