Günther Oettinger under en pressekonferanse i Brussel den 10. januar 2018. Foto: Francois Lenoir / Reuters / Scanpix.

 

I et intervju med Deutsche Welle som skal sendes på TV tirsdag kveld, sier EUs budsjettkommissær Günther Oettinger at han har tillit til den nye italienske teknokratregjeringen som skal ledes av den tidligere IMF-direktøren Carlo Cottarelli.

Overfor reporter Bernd Thomas Riegert gav Oettinger også uttrykk for at markedene og den økonomiske utviklingen i Italia frem til neste valg, vil gi de italienske velgerne et signal om at de ikke bør stemme på populistpartier hverken til høyre eller venstre.

Riegert fant dette såpass oppsiktsvekkende at han twitret uttalelsen videre:

Oettinger twitret den selv videre, men slettet den kort tid etter, da virkningene av hans manglende psykologiske innsikt begynte å gjøre seg gjeldende.

Brussel eier ikke skam, sier Lega Nord-leder Matteo Salvini, som spør retorisk om ikke dette er en trussel.

Corriere della Sera skriver at lederen for Femstjernersbevegelsens delegasjon i Brussel, Laura Agea, forlanger at EU-kommisjonens president øyeblikkelig dementerer Oettingers uttalelser. «Ingen kan fortelle italienerne hvordan de skal stemme, aller minst markedene», sier hun.

 

Bestill Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her!