Egypts utenriksminister Sameh Shoukry, som er møteleder for klimatoppmøtet i Egypt, forlater går av talerstolen under møtet i Sharm el-Sheikh den 19. november 2022. Foto: Peter Dejong / AP / NTB.

Det er uakseptabelt å droppe 1,5-gradersmålet, twitret EUs klimasjef Frans Timmermans fra klimatoppmøtet COP27 i Sharm el-Sheikh lørdag morgen. Men hva slags forslag siktet han til?

I henhold til en uttalelse fra Frankrikes minister for energiomstilling, Agnès Pannier-Runacher, setter utkastet til slutterklæring fra møtet som det egyptiske presidentskapet har utarbeidet, spørsmålstegn ved utslippskuttene som det var blitt enighet om under klimatoppmøtene i Paris og Glasgow, skriver Ouest-France.

Dette er uakseptabelt for «Frankrike og EU-landene», sier Pannier-Runacher ifølge den franske avisen.

Ifølge det italienske nyhetsbyrået Agenzia Giornalistica Italia skal det egyptiske presidentskapet ha lagt frem et utkast til slutterklæring som ikke forplikter statene til å skjerpe målene om kutt i klimagassutslippene regelmessig.

For EU er det bedre med ingen avtale enn en dårlig avtale, kommenterer Timmermans.

Møtet i Sharm el-Sheikh tegner altså til å bli en fiasko.

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.