Det finnes utrolig nok kvinner i innvandrermiljøer som frykter å bli drept av sine nærmeste, konstaterer Fred Heggen i Nettavisen. Han har lest Wenche Fuglehaugs bok om æresvold, «Det store sviket», og roser henne for motet hun har vist ved å skrive den.

Heggen, som er psykiater, konstaterer at det norske storsamfunnet lenge har vist unnfallenhet på dette punktet, og tittelen på teksten hans er passende nok «æresvolden vi aksepterer». Det er ikke «stuerent» å kritisere slike ting, skriver artikkelforfatteren, og stakkars Fuglehaug må presisere at hun ikke har noen skummel agenda.

Tenk at det i Norge i 2017 skal være nødvendig å presisere at man verken er rasist eller islamofob, bare fordi man velger å løfte frem en skremmende, men dessverre høyaktuell problemstilling.

Det er naturligvis utmerket at flere får opp øynene for den virkeligheten som primitive importerte kulturer tvinger unge kvinner til å utholde i et land som i det store og hele praktiserer likestilling for sin opprinnelige befolkning. Men hvorfor går det så langsomt?

Det kan virke som om Fuglehaug selv fikk opp øynene for problemstillingen etter at hun intervjuet Storhaug i Aftenposten i 2015. Bare ett år i forveien hadde hun på redaksjonell plass i samme publikasjon lagt for dagen en nokså bemerkelsesverdig ignoranse på området.


Foto: Cezary Piwowarski / Wikimedia Commons.

Faktum er jo at nettopp Hege Storhaug har forsøkt å bekjempe det uvesenet Fuglehaug skriver om, i et kvart århundres tid. Storhaug er en bestselgende forfatter og svært synlig samfunnsdebattant, og hun skrev om disse sakene allerede før årtusenskiftet. Svært mange mennesker i Norge kjenner til hennes innsats på dette feltet.

Så hva er grunnen til at Heggen ikke hyller motet til Storhaug, som har brøytet veien for Fuglehaug? Det er litt vanskelig å tro at Heggen, som er medlem av Oslo Høyre, er helt uvitende om hennes arbeid, ei heller om hvilken skur av offentlig dritt hun fra tid til annen har stått i.

Spørsmålet er derfor om ikke Heggen er blant dem som aksepterer den falskheten som gjør at man velger ikke å ære den som æres bør. Skal tro om psykiateren i så fall er i stand til å behandle seg selv?

Eller er han bare alminnelig innesnødd? Kanskje innesnøddhet er et kriterium for å bli værende som blogger hos Nettavisen?

 

Bestill Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her!