Nytt

Lege og nå Ap-politiker Wasim Zahid. Foto: Privat

Det er viktig å være klar over at det nå er en stor spredning på personer med fremmedkulturell bakgrunn som entrer politikken. Hjertespesialist Wasim Zahid er kommet inn i kommunestyret i Bærum for Ap. Han har muslimsk bakgrunn, men har løsrevet seg fra all religion.

Lege, forsker og forfatter Wasim Zahid fikk så mange personstemmer at rykket opp fra 43. til 8. plass på Aps liste i Bærum.

Den profilerte legen er dermed sikret fast plass i kommunestyret.

Zahid (44) som er en profil både på Twitter og YouTube , fikk 254 personstemmer og 12 slengere, noe som var nok til å sikre ham den siste av Aps åtte plasser i kommunestyret.

– Det er en enorm ære og tillitserklæring. Jeg tar fatt på vervet med stor ydmykhet, og skal jobbe hardt for å leve opp til forventningene, skriver han på Facebook.

Høyre er det største partiet i Bærum med 22 av 51 kommunestyrerepresentanter. (Ap)

Det skal bli spennende å se hvordan Zahid markerer seg i den politiske debatten. Selv innen Ap vil det nå være stor spredning. Å stå for sekulære verdier på venstresiden kan by på utfordringer. Vi får se om Zhaid tar dem.

Han ga et intervju til ABCnyheter.no – For den ateistiske Twitter-legen Wasim Zahid er julen tid for å markere nestekjærlighet og nytelse.- der han forklarte hvordan han løsrev seg fra sin bakgrunn (foreldrene var konservative muslimer): Han sluttet å tro på Gud (han kunne sagt Allah). Han sier også at det ikke var noe ved islam han reagerte på. Det lyder ikke helt troverdig.

Da ABCnyheter spør om han merker rasisme – det obligatoriske spørsmål – svarer han:

– Nei, folk flest synes heller det er litt stas å gå til meg som lege, siden jeg jo er kjent som Twitterlegen, ler han.

Zahid vil være vennlig og komme med en utstrakt hånd. Han går opp i rollen som lege.

Han får spørsmål om hva som har berørt ham mest i året som gikk. Da viser han at han er konsenvensjonell og følger strømmen. Han velger å kaste sten på Trump.

– Fra året som gikk, hva vil du trekke frem som har berørt deg mest?

– Nyhetsbildet har jo vært dominert av den amerikanske presidenten. Alt han sier og gjør. Jeg er fascinert av hvordan verdens mektigste land har fått en leder som oppfører seg sånn, med blanke løgner og hårreisende uttalelser. At det går så langt som det har gjort er uvant og rart. Det virker som det ikke er grenser for uanstendighet og lav standard, sier han og avslutter:

– Det blir bare drøyere og drøyere, og det er ubehagelig å tenke på. Visse personer og verv skal ha en viss verdighet. Vi vil jo ha ledere vi ser opp til, som rollemodeller. Jeg er bekymret for utviklingen av retorikken, og om dette er måten vi skal synes er greit å snakke på. Jeg håper folk flest har en sterk grunnmoral tross alt.

For en intelligent person som Zahid er korrigerende informasjon til det norske nidbildet av Trump et tastetrykk unna. En våken person vil med en gang oppfatte at bildet er langt mer nyansert enn det norske medier formidler. Zahid velger anstendighetskortet.

Her gjelder Bibelens ord: Du skal bli målt med den målestokk du selv har anvendt på andre. Zahid må selv finne seg i å bli målt og veiet i sitt virke som Ap-politiker. Når det gjelder retorikk, anstendighet og moral er det nok å ta fatt på. Vi får se om Zahid har motet, eller om han legger seg midt i folden, der det er godt og varmt.

Man får inntrykk av at nye stemmer lar seg forlede til å tro at man kan velge hvilke konflikter man vil forholde seg til. Slik er ikke politikken. Men det er bekvemt. Da kan man med god samvittighet stenge ned stemmer som snakker om ting man personlig ikke liker.

Dette vil over tid utvikle seg til noe annet enn demokrati. Vi ser tendenser til et slikt islamosososialdemokrati.

I politikken kreves det noe mer enn at man er personlig sympatisk.

 

 

 

Det rabiate har fått fotfeste i norsk politikk i jakten på Hege Storhaug. Hvis man ikke tåler å høre andre meninger, men må stemple dem som hat, hvor er da toleransen? Hvordan forestiller man seg at Norge vil se ut om noen år?

«Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!