Sakset/Fra hofta

«Fyra av tio svenskar vill ha betydligt färre flyktingar», er den valgte overskriften i Expressen. Andelen som vil ha «betydelig færre flyktninger» er 41%. En tredobling siden 2015.  – Det är en dramatisk förändring, sier statsviteren Marie Demker til Dagens Nyheter.  Demker mener at den store endringen skyldes flyktningebølgen i 2015 og de integreringsproblemene som det medførte.

Expressens overskrift gir inntrykk av at mer enn halvparten av svenskene ønsker flere flyktninger til Sverige. At det bare er 4 av 10 som vil ha en begrensning. Litt lenger ned i artikkelen kommer det imidlertid frem at det dreier seg om 60% som vil begrense inntaket og at det er 41% som vil ha «betydligt färre».

Om man räknar in den grupp som på frågorna har svarat att de vill se en viss åtstramning summerar grupperna till 60 procent

Gruppen som vil ha en mer generøs flyktningepolitikk er mer enn halvert siden 2015:

Samtidigt har gruppen som vill ha en generösare flyktingpolitik minskat. 2015 låg siffran på 26 procent och i dag är den nere på tolv procent, skriver DN.

Innvandringen blir den viktigste saken i valget til høsten, skriver Expressen.

Expressen   Dagens Nyheter

 

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!