Nytt

En meningsmåling viser at nesten halvparten av de svenske velgerne ikke er enig i utestengelsen av Sverigedemokraterna. De ønsker at partiene skal kunne samarbeide med Sverigedemokraterna i saker de er enige.

STOCKHOLM. Allt fler svenskar vill att övriga partier ska samarbeta med Sverigedemokraterna i frågor där man tycker lika, visar en mätning som Sifo gjort för SVT.
– Svenska väljare vill inte ha bråk, kommenterar statsvetarprofessorn Marie Demker, till TT.
Av de tillfrågade i undersökningen, totalt 1 135 personer, vill 47 procent att partierna ska samarbeta med SD i frågor där man delar uppfattning, alltså inte exempelvis migrationspolitiken. Det är en ökning med åtta procentenheter jämfört med motsvarande undersökning i början av december.

Ikke minst vil man ha muligheten til å kunne bli enige hvis man samtaler en gang i blant. Nå rører ingen Sverigedemokraterna med ildtang en gang.

http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/inrikes/article20094401.ab