Sakset/Fra hofta

Foto: Wolters Kluwer Wikimedia Commons.

 

Ødeleggelsen av Skandinavia har mange sider, men blant de verste er den økende ungdomskriminaliteten. Lovbryterne blir yngre og mer hardkokte, og virkemidlene som de foresatte eller samfunnet setter inn, om noen, kommer sørgelig til kort.

En alvorsprat med foreldre uten evne eller vilje til å ta affære, en bekymringsmelding til et barnevern som har nok å gjøre fra før, samt en straffrihet som varer til langt ut i tenårene – cocktailen er perfekt til forming av kriminelle ungdommer med ditto forbilder.

Henrik Rörberg, som er politimann i Lysekil litt nord for Göteborg, sier til Sveriges Radio (SR) at foreldrene gjerne er fortvilte, og at det er ungdommene som styrer familien.

Portrettet SR tegner av Lysekil, hvor undersøkelser viser at folk føler seg utrygge, er ikke svært forskjellig fra Kristiansand-politiets omtale av forholdene der til bys:

Ungdomsgängen i Lysekil; en lös samling av 20 till 30 personer, i åldrarna 11 till 18 år, står enligt polisen bakom flera oroligheter i Lysekil. De flesta är 15 år, och därför ej straffmyndiga.

Rörberg, som overfor P4 Väst poengterer at dette problemet gjelder hele Sverige, forslår at man senker den kriminelle lavalderen:

– Jag tror man måste se över när man börjar bli straffbar. Ungdomarna begår nu grova brott i tidig ålder, och samhället måste anpassa sig efter det, säger Henrik Rörberg.

Han forklarer at samfunnet ganske enkelt ikke har ressurser til å møte situasjonen:

– De är fler än oss. Polisens resurser räcker inte till för att hantera det här. Och i de flesta fall ska inte polisen hantera det eftersom det rör sig om ungdomar under 15 år.

Det er på grensen til det latterlige at hele lokalsamfunn skal la seg terrorisere av noen titalls drittunger, og om straffeforfølgelse er det eneste brukbare alternativet i et samfunn som i sin helhet har sluttet å oppdra, then so be it. En mindre sivilisert befolkning trenger kanskje et strengere lovverk, hvilket muligens er den historiske bakgrunnen for at sharia finnes.

Men rent bortsett fra at de som trenger sharia burde bo i sine egne bumfuckistans, tar man seg jo i å drømme om at hvert enkelt av bøllefrøene ble satt til å vaske toalettene på hver sin lastebåt, omgitt av et høyt antall store, sterke karer som ville reagere adekvat på det minste normbrudd. Det er bedre enn koranskoler, eller hva? Noen gutter klarer ikke å bli damer, så hvem skal gjøre dem til menn?

 

Kjøp Kent Andersens bok fra Document Forlag her!