Terrortiltalte Rakhmat Akilov er fortsatt overbevist om at han gjorde rett da han drepte fem mennesker med en lastebil i Stockholm i fjor.

Under andre dagen av Akilovs forklaring onsdag svarte han bekreftende på spørsmål fra bistandsadvokat Mari Schaub om han fortsatt mente det var riktig det han gjorde.

Men for første gang innrømmet han også at terrorhandlingen hadde negative konsekvenser, og han ville ikke snakke om hvordan det føltes å høre lyden av menneskekropper som smalt mot kjøretøyet.

– Det var ikke bra, men jeg vet det kommer til å få følger. Det var ingenting annet jeg kunne gjøre, sa han etter å ha sett opptak av mennesker som flykter for livet og de siste sekundene av andre menneskers liv.

Men han påpekte at han ofte har sett på andre videoopptak offentliggjort av IS som er mye verre, der tusener av uskyldige muslimer dør.

– Poenget er at når det pågår en krig på vårt territorium, selv om det bare er en eneste svensk soldat der, så har vi rett til å utføre terror, hevdet han.

Akilov ble også presset angående sin muslimske tro og svarte at han i mange år har vært praktiserende muslim og kjente til islams fem søyler – en betegnelse på noen av de mest sentrale elementene i religionen. Men han ble korrigert av Schaub da han påsto at jihad er en av søylene.

 

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂