Deltagere på Burning Man-festivalen fremfører en danse-performance akkompagnert av orkesteret «Playa Players Collective» som spiller Stravinskys «Vårofferet» foran «The Tree of Ténéré». Kunstverket ble skapt av en gruppe kunstnere fra San Francisco midt i ørkenen under fjorårets Burning Man-festival i Black Rock Desert i Nevada. Foto: Jim Bourg / Reuters / Scanpix

Stein Erik Hagen har vært på kultfestivalen Burning Man i Nevada-ørkenen og kom hjem med et gigantisk lysende tre han vil gi til Oslos befolkning.

Finansmannen sier til Dagens Næringsliv at den spektakulære installasjonen «The Tree of Ténéré» er 18 meter høyt og 18 meter i diameter.

– Jeg må sette det så folk kan komme og se, sier Hagen.

Han ser for seg at det kan stå i Sofienbergparken på Grünerløkka og vil ta kontakt med kommunen for å lufte planene. Hagen er innstilt på å sørge for drift og vedlikehold så det ikke belaster kommunens økonomi.

Finansmannen forteller at «The Tree of Ténéré» var «den store greia» på siste Burning Man. Det var første gang Hagen deltok på myteomspunne festivalen, etter å ha blitt tipset av sin sønn.

Sammen med Thor Halvorsen i Oslo Freedom Forum kjøpte han en campingvogn og fylte den med vann og mat for en uke.

– Du treffer mange interessante mennesker. Bankfolkene legger igjen blådressen, og så kler man seg litt mer hippieaktig, noen kler seg nesten ikke i det hele tatt. Så er alle vennlige og klemmer hverandre og byr hverandre på ting, sier Hagen.

Hagen varsler at han trolig skal tilbake neste år, og planlegger å ta med noen esker med Toro vaffelrøre som han kan dele ut.
Kjøp Primo Levis «Hvis dette er et menneske» her.