Asger Aamund kalte Islam – den ellevte landeplage for folkeboken. I kveld er det møte i Forfatterforeningens hus på Amager. Møtet er overbooket og folk står på venteliste. Det kom som en behagelig overraskelse.

Red. sitter i et fotoatelier og har nettopp fått 80 bøker inn døren. Det er kryss i taket at en norsk bok utgis i Danmark av et norsk forlag, om et tema som danskene har gått dypere i enn de fleste.

Men det er samme rådvillhet her som i Norge og Sverige: Hva gjør vi?

Folk trenger å kjenne at noe skjer, da responderer de.

For en drøy måned siden var det Lars Hedegaards bok Fragmenter som ble promotert. Også den utgitt på Document forlag. Vi får et nedslagsfelt i Danmark.

Det teller også at redaktør for Document.dk, Aia Fog, er spisskandidat for Nye Borgerlige i København.

Redaktørjobben har vært med å profilere Aia og gjøre henne kjent. Vi har gjort en politisk investering i Danmark.  Det er denne synergien vi gjerne vil se mer av. Da må leserne følge opp og tegne seg for SMS-abonnement på 59 kroner måneden. Uten økonomiske muskler vil vi ikke klare å følge opp.

Venstresiden ble dominerende fordi de holdt sammen og fordi de var villig til å gi. De overtok misjonsfolket dugnad og giver»glede».  Men det tok ikke lang tid før de hadde hendene ned i statens dype lommer. Klassekampen får 40 millioner i året. Hvordan tror de konservative at de skal hamle opp med dette, hvis de ikke selv er villige til å gi?

Klassekampen koster 99 kr i måneden for lørdagsutgaven. Vi tar 59,-. Det er latterlig lite selvsagt, prisen av ett Morgenblad. Men vi vil at terskelen skal være lav. Nå venter vi på responsen. Det koster ingenting å abonnere på Klassekampen og dens meninger. Document derimot befinner seg i den merkelige situasjon at vi er motstrøms og samtidig står vi for det som før ble regnet for sunn fornuft. Det gjør at vi føler vi står støtt.  Men vi er nødt for å få din støtte for å få til de tingene vi har satt oss som mål.

Utspillet ligger hos leseren. Skal det være  «mer av det samme» eller nye tanker som får spire?

 

 

NB: Husk redaksjonens årsavslutning på Seniorsenteret på Majorstua onsdag 6 desember

pamelding@document.no