Fra Nederland kommer en hverdagshistorie fra det nye Europa. En familie holdt barna hjemme pga ramadan. Det var avtalt å ta klassebildet på denne dagen. Da foreldrene fikk vite om at deres barn ikke var med, ville de ha 10.000 euro i kompensasjon.

 

To muslimske barn fra Haag som ikke kom med på klassebildet fordi de hadde fått permisjon fra undervisning i forbindelse med id-feiring, får sammen en kompensasjon på fem hundre euro. Tingretten (Kantonrechter) mener at skolen bryter med loven om lik behandling ved at elevene har blitt behandlet forskjellig.

 

Skolen hadde tilfeldigvis planlagt fotografbesøk på dagen for id-feiringen. Skoleledelsen sier at avtalen ikke var mulig å endre, og at de har gjort alt for å begrense ulempene.

 

Foreldrene til barna krevde erstatning på ti tusen euro av Montessori skolen, men det gikk for langt for dommeren. Skolefotografen kom tilbake senere og fikk tatt individuelle bilder av de barna som ikke var til stede første dagen. Derfor er det ifølge dommeren ikke gjort skilnad mellom muslimske barn og deres klassekamerater.

 

Ulovlig

 

Men skolen har ikke klart å vise til at det fantes alternativer for å ta et klassebilde. Derfor har det blitt gjort forskjell på dette punktet, som er ulovlig.

– http://nos.nl/artikel/2182460-schadevergoeding-voor-kinderen-die-niet-op-klassenfoto-konden.html

http://www.telegraaf.nl/binnenland/28599632/__Geen_klassenfoto__500_euro__.html

Innsendt av nederlender kjent av redaksjonen.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂