Sakset/Fra hofta

Salma Ahmed mener at hun, som eneste mørkhudede i klassen, ble utsatt for rasisme da det ble tatt klassebilde på barneskolen. Det bør hun dokumentere.

Hvorfor? For det første fordi det er en grov anklage mot den aktuelle læreren. Det er ikke veldig mange år siden Ahmed gikk i grunnskolen, og mange, både elever og lærere ved skolen, vil være i stand til å identifisere læreren. Eller enda verre; er det usikkert hvem læreren er, kan mistanken kastes på flere aktuelle, uskyldige kandidater.

Dette er hva lærerutdannede Salma Ahmed skrev i VG-kronikken Derfor er jeg lei:

Det handler om at min lærer på barneskolen skjøv meg til siden og tok et klassebilde hvor det så beleilig endte opp med at jeg var den eneste som ikke kom med på bildet. Er det nå du skal spørre hvor mange mørkhudede vi var i klassen?

Dersom Ahmed ble dyttet ut av klassebildet sitt fordi hun hadde «feil» hudfarge, snakker vi om et stygt eksempel på grov rasisme. At en lærer gjør noe slikt mot et barn vil trolig være oppsigelsesgrunn, noe også Espen Goffeng er inne på i sitt svar til Ahmed i dagens VG:

En ting VG for øvrig bør følge opp, er Ahmads fortelling om at hun ble dyttet ut av klassebildet sitt fordi hun hadde feil hudfarge. Dette kan ikke ha vært lenge siden, og denne læreren og dette klassebildet burde være enkelt for VG å finne. Dette er et grelt eksempel på grov, grov rasisme, og en lærer som oppfører seg slik bør ikke få beholde jobben.

En så alvorlig anklage bør dokumenteres.

Vis oss bildet, Salma Ahmed!

Forhåndbestill Sammenstøt mellom sivilisasjoner? her!

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort:

Eller du kan velge et enkeltbeløp:

kr

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

 

Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!