Nytt

Store deler av Grenfell Tower er utrygt å bevege seg i. Det er fremdeles over 70 personer som er savnet og de fleste av disse befinner seg i de øverste etasjene. Våre firbente venner får oppgaven å lukte seg frem til de triste skjebnene. De er mer effektive og nøyaktige enn teknologien. Bygningen er full av knust glass og søkehundene har fått på seg beskyttelsessko.

En av brannmennene som befant seg inne i bygget mens det sto i lys lue forteller:

Den bekledningen av bygget som først ble valgt, var brannsikker, men dette ble byttet ut til en billigere versjon for å spare 6.250 pund.

Grenfell Tower at 2.34am: The fire was then seen sweeping diagonally across the building 

Det tok kun minutter før hele bygget var overtent da brannen spredte seg på utsiden.

REUTERS/Stefan Wermuth

En dårlig sparebeslutning tatt av inkompetente personer er blitt en betent politisk sak. Jeremy Corbyn var raskt ute og delte ut klemmer til de overlevende på stedet. Men han hadde da heller ikke ansvaret for redningsarbeidet. Theresa May er ikke så god på klemming, men hun jobbet for å forsikre at brannvesen og politi hadde alt de trengte av ressurser. Også der var det nok flere som trengte et trøstens ord etter å ha sett folk dø rundt seg inne i høyblokka uten at de maktet å hjelpe. Hun besøkte overlevende på sykehuset, men det var ikke nok for de som allerede hatet de konservative.

Brannen var nødt til å få et politisk etterspill og det er Theresa May som tar støyten fordi hun «ikke viser nok følelser». En sint mobb ropte ‘Murderer! Coward! Shame on you!’ da hun ankom brannstedet. Som om det ville hjelpe. Eller som om det er hennes feil at London er full av innvandrere som ikke har råd til egen bolig.

Theresa May trengte politibeskyttelse fra sinte mennesker på brannstedet.

Ved demonstrasjonen hadde flere plakater hvor det sto: «kick the Tories out».

Labour bruker brannen politisk, sier Boris Johnson:

«There has sadly been some political game-playing about the terrible fire in London. I find it unbelievable that Labour are suggesting that this tragedy was somehow caused by fire service cuts. Sadiq Khan conducted his own review of the London fire safety plan. If he felt that the provision in Kensington was deficient he had ample budget to change it. Any attack on emergency service performance is outrageous politicking by Labour.”

De rike i nabolaget har nesten overdynget de overlevende med klær og andre livsnødvendigheter. Det er kommet inn så mye at de er blitt bedt om å slutte.

Some centres had already said they had received enough donated goods and could not cope with the public response, but cars and vans continued to turn up, their boots and back seats loaded with clothes, food, toys, water bottles and toiletries.

Det ble samlet inn 3 millioner pund i løpet av 48 timer.

Det forsøkes å skape en historie om de fattige og de rike hvor de rike ikke bryr seg om de fattige. Men det er ikke sant. Det er ingenting i veien med folks hjertevarme når krisen inntreffer. At noen ikke har gjort jobben sin når det gjelder brannsikkerhet er et helt annet tema.

Daily Mail