De politisk korrekte har gått for langt, mener Trevor Phillips, journalist og tidligere leder for Equality and Human Rights Commission. Folk kan ikke lenger si hva de tenker eller mener, selv når det er fakta det er snakk om. Det har vært ødeleggende for det britiske samfunnet, mener han.

0528Phillips.jpg

Trevor Phillips satte opp en liste over fakta som man ikke kan si høyt.

Fordi man er livredd for å snakke om etniske og kulturelle forskjeller, valgte man å lukke øynene for sex-grooming. Det gjorde at overgriperne fritt kunne holde på uten at noen grep inn. En film som skulle advare unge om sex-grooming, ble holdt tilbake fordi overgriperen på filmen var mørkhudet og ofrene var hvite jenter. Filmen viste virkeligheten, og det ble for sterk kost for etablissementet.

Trevor Phillips ble anklaget for å være «tåpelig» av etablerte Labour-politikere da han advarte mot det flerkulturelle samfunnet.

Channel 4 sender torsdag denne uken en dokumentar med Trevor Phillips som tar for seg problematikken rundt sannheter og rasisme. Søndag kveld viste Channel 4 et program om den lille engelske byen Smethwick, rett utenfor Birmingham, som nærmest ble innvadert av innvandrere i 1964. Det skal gladelig innrømmes at datidens holdninger var til å bli forferdet over. Det var mye renspikket rasisme ute og gikk, og språkbruken fra den tid føles ukomfortabel i dag.

Smethwick is now an ethnically diverse town in the region; 50 years ago, it became the frontline for the ideological battle over immigration when an influx of 5,000 West Indians, Indians and Pakistanis put pressure on housing and jobs. The feelings of white residents ran high.

Det var allerede kamp om beinet med hensyn til jobber og boliger. Ingen hadde advart innbyggerne i Smethwick om hva som skulle skje og hvilke konsekvenser innvandringen fra koloniene skulle få for dem. Antallet som kom var for stort for et lite sted som Smethwick, som heller ikke maktet å integrere dem på en naturlig måte. Konfliktene var uunngåelige.

Race is proving to be this election’s hot potato, with the meteoric rise of Ukip linked by many to disquiet about immigration. This week, Channel 4 will broadcast two major documentaries on the subject: Britain’s Racist Election (Sunday, 10.00pm), which takes us back to a poisonous campaign in a suburb of Birmingham in the 1964 general election; and Things We Won’t Say About Race But Are True (Thursday, 9.00pm), in which the former chair of the Commission for Racial Equality Trevor Phillips contends that some racial stereotypes may have an element of truth.

Programmet Britain’s Racist Election er ikke lagt ut på YouTube enda (verdt å se), men her er traileren:

Det flerkulturelle samfunnet er vakkert, men bare i teorien, sier Trevor Phillips. Hans oppvekker ble 7/7-bombingene i London:

When it emerged that the bombers were all young British Muslim men, we were faced with a single devastating question: if our multiculturalist dream was working so well, why had this happened?

For me the shock was compounded by a dawning realisation that I might have to bear some personal responsibility for failing to see what was coming. Because I had made it my business to spend part of each week in a community outside London, I already knew some groups were becoming so isolated that values and ideas which most people would find alien were tolerated and even encouraged.

But we had said little about it and done even less. After 12 months at the CRE I had come to the conclusion that, while beautiful in theory, in practice multiculturalism had become a racket, in which self-styled community leaders bargained for control over local authority funds that would prop up their own status and authority. Far from encouraging integration, it had become in their interest to preserve the isolation of their ethnic groups.

I myself had been quick to criticise others; in the autumn of 2005 I found myself the object of exactly this kind of witch-hunt. When I spoke publicly about my concern that Britain could be ‘sleepwalking to segregation’, I expected some mild debate. I didn’t anticipate the political fire-storm that would break.

On the evening of my speech, both the present Home Secretary, Theresa May, and the Liberal Democrat Schools Minister, David Laws — who were then in opposition — argued on the BBC1’s Question Time programme that I had gone too far.

Worse still, one of my Labour colleagues, David Miliband, who was Minister for Communities, dismissed my concerns as ‘fatuous’. Today, ten years later, we know better. On the face of it we should be a nation completely at ease with our growing diversity. But we are not.

I Storbritannia ser det ut til å være et økende behov blant flere på venstresiden for å kunne snakke om problematiske sider ved den ekstremt høye innvandringen uten at de blir stemplet av sine egne. Det kommende valget i mai øker trykket på innvandringsdebatten.

Mange personlige erkjennelser skal til før man tar steget ut av den klamme ja-til-enda-mer-multikultur-boblen. Og når man først er ute, så er det ingen vei tilbake.

Dailymail BBC og The Sunday Times (papirutgave)

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂