Nytt

Ap-politiker Gjermund Bjørndahl skjelte ut Listhaug, men det er ikke første gang han æreskjeller andre politikere. Samtidig sier Ap at man skal ha nulltoleranse mot netthets.

«Hvem tror du at du er? (…) Jeg foreslår at du gir deg med å være representant for enslige mindreårige. Du har hverken holdninger eller evner i den retning. Vi kan ikke ha grumsete representanter. (…) Du mangler ikke bare politisk teft, men også sosiale antenner. (…) Du må ha store problemer med deg selv»

Ordene tilhører bystyrerepresentant og tidligere Ap-leder i Arendal, Gjermund Orrego Bjørndahl, og er hentet fra en Facebook-chat med Kai Olav Fredriksen i MDG, skrev NRK Sørlandet 31. august i fjor.

Kai Olav Fredriksen mente meldingene fra Bjørndahl var uprofesjonelle.

– Kulturen i Arendal er hardere enn andre steder. Det er i hvert fall en bølle-kultur som potensielt kan bli et demokratisk problem, sier Fredriksen.

Bjørndahl ville ikke kommentere meldingene han sendte til Fredriksen fordi de «ikke var ment for offentligheten». Og han avviste at det finnes en mobbekultur, slik både Høyre og MDG hadde ment.

– Det finnes ikke en slik kultur. Det er et oppkonstruert scenario som ikke er tilfelle, mener han.

Ordfører i Arendal, Robert Cornels Nordli, bekreftet at det finnes en mobbekultur blant politikerne, og sa til NRK at mobbingen skulle tas opp med alle gruppelederne.

Det kan ikke ha gjort særlig inntrykk på Gjermund Bjørndahl – heller ikke Ap-ledelses klare lovnad om «nulltoleranse» for netthets.

Men han kan jo ha hørt på daværende Ap-nestleder Helga Pedersen, som på Vadsø Aps årsmøte for tre år siden sa dette:

– Nå har jeg brukt mye tid på å sverte regjeringen, men det er jo viktig. Og det er viktig at alle bidrar til å gjøre nettopp det.

For to år siden fikk Bjørndahl 100.000 kroner i støtte fra Fritt Ord – for å skrive en biografi om Arne Myrdal.

Så vi kan trygt fastslå at han har vist en mer enn gjennomsnittlig interesse for innvandring og innvandringskritikk.

I 2009 trakk han seg fra politikken etter å ha holdt nattlig fyllefest på ordførerens kontor sammen med noen kamerater. Stemningen må ha vært høy – underveis ble det kastet vinglass ut av vinduet – men ordføreren ble sur. Da het han Gjermund B. Røysland.

Senere samme år skiftet han navn til Gjermund Orrego Bjørndahl.

 

NRK: Vil stoppe politiker-mobbing

NRK: Arne Myrdals historie skal bli bok

NRK: Stjal vin på rådhuset

VG: Ap-nestleder: – Det er viktig at alle bidrar til å sverte den nye regjeringen