Kristiansand 20190728. Arbeiderparti leder Jonas Gahr Støre besøker Kristiansand. Her sammen med ordfører kanditat i Kristiansand Jan Oddvar Skisland. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Intern uenighet har fått Demokratene i Kristiansand til å rakne. Fire av ti innvalgte i bystyret melder seg ut av partiet, melder NRK.

Demokratene ble tredje størst i sørlandsbyen i årets lokalvalg med 13,5 prosent av stemmene, men ingen ville samarbeide med partiet.

– Vi har meldt oss ut på grunn av interne stridigheter. Vi følte det var det eneste riktige å gjøre, sier tidligere Demokratene-politiker og byrådsmedlem Roy Fardal.

Allerede under det første møtet til den nye byrådsgruppen sa Fardal at han ønsket å overta Vidar Kleppes posisjon som partileder. Fardal ble nedstemt, men ble i stedet nestleder i gruppa.

Etter flere uenigheter har han nå altså meldt seg ut av Demokratene sammen med Lajla Elefskaas, Olav Homme og Jorunn Aaselle Olsen.

De fire blir uavhengige representanter i bystyret, men kommer ifølge NRK til å støtte en sentrum-venstre koalisjon i bystyret. Koalisjonen består av Ap, Sp, MDG, Tverrpolitisk folkeliste, SV og Rødt. Det betyr i så fall at byen får Arbeiderparti-ordføreren Jan Oddvar Skisland.

Det vil i så fall være det første maktskiftet i Kristiansand siden 1947.

– Jeg skal ikke være for bastant, men det begynner å se sånn ut nå, sier Skisland til NRK.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂